Rize'de Polis Müdüründen Rekor Bağış!

Rize'de Polis Müdüründen Rekor Bağış!
Rize Asayiş Şube Müdürü Mehmet Kanbur, 35. kez kan vererek örnek bir davranış sergiledi.

Rize’de bir grup polis memuru bir araya gelerek Kızılay Rize Şubesine kan bağışında bulundu. Kan bağışında bulunanlar arasında yer alan Rize Asayiş Şube Müdürü Mehmet Kanbur, 35. kez kan vererek Rize’de örnek bir davranış sergiledi.

polisler-rizede-kan-verirken-3.jpg

35. kez kan verdikten sonra açıklamada bulunan Asayiş Şube Müdürü Kanbur, 15. kan verişinde bronz madalya ile ödüllendirildiğini, 35. kez kan vermesi dolayısıyla gümüş ve altın madalya ile ödüllendirileceğini ifade ederek, kan vermenin her sağlıklı insan için toplumsal bir görev olduğunu belirtti ve sağlıklı bir yaşam için belli aralıklarla kan verilmesi gerektiğini kaydetti.

mehmet-kanbur-kan-verirken.jpg

Yaklaşık 4 ayda bir kan verdiğini belirten Kanbur, vatandaşlara da çağrıda bulunarak kanın bir ihtiyaç olduğu ve sağlıklı vatandaşların her yıl en az 3 kez kan vermesi gerektiği ifadesinde bulunarak yurt dışında görevli olduğunda başından geçen ilginç anısını şöyle anlattı: Yurt dışında görev yaptığım zaman yine aynı şekilde belirli aralıklarla oradaki hastanede kan veriyordum. Benim o ülkenin vatandaşı olmamama rağmen vermiş olduğum kan dikkat çekmişti. Bana neden yabancı bir ülkede kan verdiğimi sordular. Daha sonra ise beni başhekimliğe davet ederek çeşitli hediyelerle onure ettiler.

mehmet-kanbur.20140530151248.jpg

Kan veren polis memurları ise kan ihtiyacının giderilmesi yönünde vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini kaydettikleri konuşmasında, “Bir gün bize de acil kan lazım olabilir. Kan vermek hem sağlık açısından hem de başkalarının hayatını kurtarmak adına önemlidir. Sağlıklı vatandaşlarımızın da bu bilinçte olmalarını ümit ediyor, kan verecek durumda olanları da kan vermeye davet ediyoruz.” Diye konuştu.

polisler-rizede-kan-verirken-2.jpg

polisler-rizede-kan-verirken-1.jpg

polisler-rizede-kan-verirken.jpg

polisler-rizede-kan-verirken-4.jpg