Rize'de Polisler Durdurdu Sağlıkçılar Bilgilendirdi

Rize'de Polisler Durdurdu Sağlıkçılar Bilgilendirdi
Rize’de 112 acil sağlık hizmetleri ekibi, sürücüleri 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık hizmetleri haftası kapsamında bilgilendirdi.

Rize’de emniyet müdürlüğü ile ortaklaşa çalışan il sağlık müdürlüğü 112 acil sağlık hizmetleri ekibi, Alipaşa uygulama noktasında polislerin durdurduğu araçlarda 112 Acil Sağlık hizmetleri haftası kapsamında sürücüleri bilgilendirdi ve araçlardaki vatandaşlara çikolata ikramında bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Acil sağlık hizmetleri, vatandaşlarımıza herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde, günün 24 saati ücretsiz olarak verilmektedir. Acil sağlık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla 112 acil sağlık hizmetleri ülke geneline tüm kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmıştır.” dedi.

Rize ve ülke genelinde fedakârca görevlerini ifa eden tüm 112 personelinin haftasını kutlayan Tepe, “Her türlü olumsuzlukta, maddi ve manevi zorlukta ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm 112 personellerimizin haftasını kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” diye konuştu.

Tepe, 112 Acil Çağrı Hatlarının gereksiz meşgul edilmemesi ve trafikte ambulanslara geçiş önceliği verilmesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Bu hafta vesilesi ile halkımıza daha kaliteli, zamanında ve hızlı bir şekilde acil sağlık hizmetlerini sunabilmek için 112’yi gereksiz yere meşgul etmemeleri ve ambulanslarımıza yani hayata yol vermeleri konularında vatandaşlarımızın, sürücülerimizin dikkatini çekmek isterim” şeklinde konuştu.

rize’de-acil-saglik-hizmetleri-haftasi-farkindalik-etkinligi-(8).jpgrize’de-acil-saglik-hizmetleri-haftasi-farkindalik-etkinligi-(9).jpgrize’de-acil-saglik-hizmetleri-haftasi-farkindalik-etkinligi-(10).jpgrize’de-acil-saglik-hizmetleri-haftasi-farkindalik-etkinligi-(11).jpgrize’de-acil-saglik-hizmetleri-haftasi-farkindalik-etkinligi-(12).jpgrize’de-acil-saglik-hizmetleri-haftasi-farkindalik-etkinligi-(13).jpgrize’de-acil-saglik-hizmetleri-haftasi-farkindalik-etkinligi-(1).jpg