Rize'de Polisten Kurban Pazarında 'Sahte Para' Uyarısı

Rize'de Polisten Kurban Pazarında 'Sahte Para' Uyarısı
Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Pazarında broşür dağıtarak, sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı satıcıları ve vatandaşları uyardı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube ekipleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında broşür dağıtarak, sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı satıcıları uyardı.

Derepazarı ilçesinde kurulan Kurban Pazarında sahte para ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek, vatandaşları bilinçlendirmek ve yaşanabilecek üzücü olayların önüne geçmek amacıyla;  kağıt banknotlar üzerinde bulunan güvenlik özellikleri ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Toplum Destekli Polislik Şube ekipleri, sahte para ve telefon dolandırıcılığı konusunda hazırladıkları broşürlerin de kurban satıcıları ile vatandaşlara dağıtımını yaptı.

polisten-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-(1).jpg

Dolandırıcıların bayram öncesi özellikle canlı hayvan pazarlarını hedef seçtiğini belirten ekipler,  vatandaşların şüphelendiği durumlar karşısında 155 Polis imdat hattını araması, kurban satış yerleri çevresinde görev alan polis ekipleriyle irtibata geçmesi veya en yakın Polis Merkezine başvurması gerektiğini kaydetti.

polisten-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-(2).jpgpolisten-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-(3).jpgpolisten-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-(4).jpgpolisten-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-(5).jpg