Rize'de Ramazan Pidesinin Satış Fiyatı Belli Oldu!

Rize'de Ramazan Pidesinin Satış Fiyatı Belli Oldu!
Rize'de 500 gramlık Ramazan pidesi 3 liradan satışa sunulacak!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Ramazan pidesinin geçen yıl 5 TL. olan kilo fiyatını bu yıl 6 TL.'ye çıkardı. Federasyonun, ülke genelinde bu yıl pide fiyatlarının 6 TL'yi geçmemesi yönünde aldığı karar doğrultusunda Rize’de de ramazan pidesinin kilosu 6 TL'yi geçmeyecek. Rize’de geçen yıl 2,50 TL.'den satılan 500 gr.lık Ramazan Pidesinin bu yıl 3 Tl.’den satışa sunulması bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Türkiye genelinde Ramazan pidesinin kilogram fiyatının 6 lirayı geçmeyeceğini belirterek, Türkiye genelinde uygulanacak olan fiyat üzerinden Rize'de 500 gramlık pidenin 3 liradan satışa sunulması için talepte bulunduklarını söyledi.

refik-kumbasar.jpg

Kumbasar, "Geçen yıl Rize'de 500 gram pide 2,5 liradan satıldı. Bu fiyat geçen yıl diğer illerde de uygulanan fiyattır. Ülke genelinde pideye yüzde 20 oranında bir fiyat yükselişi olacak. Geçen yıl pidenin kilogram fiyatı azami 5 liraydı, bu yıl ortalama ülke genelinde sade pidenin kilogram fiyatı 6 lira olacak. Bizde fiyatımızı bu ortalama fiyat üzerinden hesaplayarak talepte bulunduk.” diye konuştu. Kumbasar, Rize’nin ilçelerinde de Ramazan ayı boyunca pide fiyatlarının aynı olacağını ifade etti.

Rize Fırıncılar Odası Başkanlığının belirlediği pide fiyatlarının kabul edilmesi ve Rize’de 500 gr.’lık Ramazan Pidesinin 3 TL’den satışa sunulması bekleniyor.