Rize’de Ramazanın Nöbetçi Lokantası!

Rize’de Ramazanın Nöbetçi Lokantası!
Ramazan ayına sayılı günler kala kentte yeme ve içme sektöründe hizmet veren Rize Tur Yöresel Çay Evi ve Mini Restorant, Ramazan ayı boyunca hizmet vereceğini duyurdu.

2 Nisan 2022 Cumartesi günü Mübarek Ramazan ayı başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun Ramazan ayında lokanta vb. yerlerin açık olmasında dinen bir sakınca bulunmadığına yönelik fetvası üzerine Rize’de yeme içme sektöründe kent merkezinde Ziraat Bankası karşısı Avantaj Alışveriş Merkezi altında hizmet veren Rize Tur Yöresel Çay Evi ve Mini Restorant, Ramazan ayı boyunca 07.30 – 22.300 saatleri arasında hizmet vereceğini açıkladı.

İşletme sahibi Kemal Denizalp, 20 yıldır sektörün içerisinde yer aldıklarını belirterek nezih bir ortamda ekonomik ve uygun fiyatlarda hizmet verdiklerini belirterek, Ramazan ayı boyunca da kalite ve fiyat politikasından taviz vermeden aynı şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Denizalp, balık ekşili, güveç, sebzeli kebap, kuru fasulye, Çayeli ilçesindeki Lale Lokantasının köftesi, sahanda yumurta ve kavurma ile çorba çeşitleri, pilav, tatlı-börek ve içecek çeşitleriyle zengin bir menü ile müşterilerinin hizmetinde bulunmaya devam edeceklerini ifade ederek, gel al paket servisi şeklinde de hizmetlerinin bulunduğunu belirtti.

Rize Tur Yöresel Çay Evi ve Mini Restorant, gel al paket servisi ve iletişim için 0533 225 64 64

rizede-ramazanin-nobetci-lokantasi-rize-tur-yoresel-cay-evi-ve-mini-restorant-2.jpg

Ramazan ayında lokanta işletmek caiz midir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun resmi internet sitesinde "Ramazan ayında lokanta restoran işletmek günah mı?" sorusunun cevabında, "Ramazan ayında hasta, yolcu vb. oruç tutmama ruhsatına sahip kimseler oruçlarını daha sonraki bir zamanda tutabilirler (Bakara, 2/185; İbn Mâce, Sıyâm, 11-13). Mazereti sebebiyle oruç tutamayanların yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Ramazan ayında lokanta vb. yerlerin açık olmasında dinen bir sakınca bulunmamaktadır. Ayrıca lokanta sahibi, oruç tutmayanların niçin oruç tutmadıklarını bilmek zorunda değildir. Fakat hem oruç tutanlara saygı için hem de yeni yetişmekte olan çocuk ve gençlerin, Ramazan gününde oruç tutulmayıp aleni yemek yenilmesinin olağan bir şey olduğu gibi bir izlenime kapılmamaları için mazeretli de olsa, yiyip içenlerin bunu açıktan yapmamaları uygun olur. Lokanta sahipleri de gerekli tedbirleri alarak böyle algılamalara fırsat vermemeye özen göstermelidirler." ifadelerine yer verildi.

rizede-ramazanin-nobetci-lokantasi-rize-tur-yoresel-cay-evi-ve-mini-restorant-1.jpgrizede-ramazanin-nobetci-lokantasi-rize-tur-yoresel-cay-evi-ve-mini-restorant-6.jpgrizede-ramazanin-nobetci-lokantasi-rize-tur-yoresel-cay-evi-ve-mini-restorant-3.jpgrizede-ramazanin-nobetci-lokantasi-rize-tur-yoresel-cay-evi-ve-mini-restorant-4.jpgrizede-ramazanin-nobetci-lokantasi-rize-tur-yoresel-cay-evi-ve-mini-restorant-5.jpgrizede-ramazanin-nobetci-lokantasi-rize-tur-yoresel-cay-evi-ve-mini-restorant-7.jpg