Rize’de Referandum Sonuçlarına Horonlu Kutlama

Rize’de Referandum Sonuçlarına Horonlu Kutlama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'de referandum sonuçları horonlar eşliğinde coşkuyla kutlandı.

16 Nisan referandumunda Türkiye'de yüzde 51.2, Rize'de ise yüzde 75.56 oranında çıkan "Evet" kararı şehirde coşkuyla kutlandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne Rize'de "Evet" kararının çıkmasının ardından sokaklara inen vatandaşlar horon eşliğinde kutlamalar yaptı. Araçlarla birlikte şehir turu atan Rizeliler'in sevincine atılan havai fişekler eşlik etti.

Rize'de toplanan çok sayıda vatandaş, resmi olmayan halk oylaması sonuçlarına göre sandıktan "evet" çıkmasını kutluyor.

rize’de-referandum-sonuclarina-horonlu-kutlama-(1).jpg

Sandıkların açılmasının ardından, AK Parti ve MHP önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, yürüyerek Memişağa Parkı'na geçerek burada kurulan dev ekrandan halk oylaması sonuçlarını takip etti. 

Resmi olmayan sonuçlara göre, halk oylamasından "evet" çıktığının anlaşılmasıyla partililer coşkulu anlar yaşadı. Araçları ile şehir turu atan vatandaşlar havai fişek gösterisi yaptı. Bazı vatandaşlar kutlama sırasında kamyon üzerine çıktı.

Türk bayrakları ve Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafları taşıyan vatandaşlar halk oylaması sürecinde meydanlarda çalınan şarkılar eşliğinde kutlama yaptı.

rize’de-referandum-sonuclarina-horonlu-kutlama-(2).jpg

AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak ve AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı meydana gelerek burada toplananlara teşekkür konuşması yaptı.

Karal, yaptığı konuşmada Türkiye'nin çok zor bir seçimi geride bıraktığını belirterek, "Türk siyaseti için tarihi için bir milat günüdür. Artık eski Türkiye devrinin kapandığı gün bugündür. Bundan sonra yarın sabahtan itibaren yeni Türkiye'nin güneşi ile beraber doğacağız. Bütün desise yalan ve iftiralara rağmen Aziz Türk milleti adam gibi durmasını bildi. Rize bir kez daha cumhurbaşkanını mahcup etmedi. Rizeli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Osman Aşkın Bak ise Rizelinin Kaçkar Dağları gibi dimdik bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durduğunu söyledi.

Hikmet Ayar da çetelerin ve terör örgütlerinin bu seçimde kaybettiğini, Türkiye'nin geleceğe daha iyi bakacağını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, seçim sonuçlarının bir kez daha kaybeden ve kazananların safını gösterdiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Terör örgütleri kaybetmiştir, Türkiye düşmanları kaybetmiş, Türkiye sevdalıları kazanmıştır. Bu süreçten sonra bize düşen görev 'hayır' diyen kardeşlerimizi de kucaklayarak bütüncül bir yapı ortaya koyabilmektir. İnşallah bu süreçten sonra yeni Türkiye'nin oluşması için hep birlikte katkı vereceğiz."

Rize'deki kutlamalar Memişağa Parkı'nda devam ediyor.

rize’de-referandum-sonuclarina-horonlu-kutlama-(3).jpgrize’de-referandum-sonuclarina-horonlu-kutlama-(4).jpgrize’de-referandum-sonuclarina-horonlu-kutlama-(5).jpgrize’de-referandum-sonuclarina-horonlu-kutlama-(6).jpg