Rize’de Rehber Öğretmenlere Yönelik Eğitim Programı Tamamlandı

Rize’de Rehber Öğretmenlere Yönelik Eğitim Programı Tamamlandı
Rize İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda rehber öğretmenlere yönelik 8 grupta gerçekleştirilen eğitim programı tamamlandı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca İl İntiharı Önleme Yerel Eylem Planı (2018-2023) kapsamında kentte görev yapan rehber öğretmen ve meslek elemanlarına yönelik 2019 yılı farkındalık programı gerçekleştirildi.

Programda “Çocukluk Çağı Gelişimsel ve Ruhsal Bozukluklar, Özgül Öğrenme Bozukluğu, Çocuk İhmal ve İstismarı, Mahremiyet, Çocuk İzlem Merkezi, Sosyal Yardımlar, Sosyal Ekonomik Destek,  Kronik Ruhsal Hastalıklar, İntiharı Önleme Farkındalık Programı, Rize Gençlik Merkezinin Tanıtımı, Mobbing ve Denetimli Serbestlik”  konularında iki farklı günde tam gün günlük programlar düzenlendi.

Programlar Rize Merkezde dört grup, Çayeli ve Ardeşen’de ikişer grup olmak üzere toplam sekiz grupta gerçekleştirildi.

rize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(2).jpg

Düzenlenen farkındalık programında toplamda 154 rehber öğretmen ve meslek elemanlarına ulaşılarak, özellikle kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun çocukların yüksek yarına olacağı ortaya konulduğu belirtildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen ve ilgili uzmanların sunumlarıyla gerçekleştirilen seminer programında katılımcılara, özellikle örgün eğitime devam eden gençlerin okul süresi dışında kalan zamanlarını nasıl değerlendirebileceği, ilimizde özellikle Gençlik Merkezinin sunmuş olduğu programların neler olduğu, erken tespit edilmesi muhtemel olan psikiyatrik vakaların gözden kaçırılmaması ve mutlaka psikiyatrı polikliniklerine yönlendirilmesi üzerinde gibi konular üzerine duruldu.

Ayrıca özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin tespit edilmesi ve hangi kurumlara yönlendirilmesi gerektiği üzerinde vurgu yapılarak öğretmenlerle bu konuda iş birliği yapılmasının önemi vurgulandı.

Özellikle program kapsamında farklı kurumlarda görev yapan uzman personel ve rehber öğretmenlerin bir araya gelmesinin, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun ilimizde eğitim gören çocuklar ve gençler için büyük bir öneme sahip olduğu ortaya kondu.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, sahada hizmet sunan rehber öğretmenlerimizin mesleki beceri ve donanımlarını gelişimi için düzenlenen eğitimlerin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emek ve katkı gösteren eğitimcilere, katılımlarından dolayı da rehber öğretmenlere teşekkür etti.

rize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(1).jpgrize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(3).jpgrize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(4).jpgrize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(5).jpgrize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(6).jpgrize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(7).jpgrize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(8).jpgrize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(9).jpgrize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(10).jpgrize’de-rehber-ogretmenlere-yonelik-egitim-programi-tamamlandi-(11).jpg