Rize'de Sağlık Çalışanlarına İşaret Dili Kursu Veriliyor

Rize'de Sağlık Çalışanlarına İşaret Dili Kursu Veriliyor
Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından sağlık çalışanlarına işaret dili kursu veriliyor

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, "Birliğimize bağlı hastanelerdeki çalışanlarımıza verilen işaret dili kursu ile işitme engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırmayı planlıyoruz" dedi.

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, yaptığı açıklamada, işitme engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla kurumlarımızda çalışan personellerimize verilen işaret dili kursu ile işitme engelli vatandaşlarımız için engelleri kaldırmayı planladıklarını söyleyen Sünbül,işitme engelli vatandaşlarımızın hastanelerimizde alacağı sağlık hizmetlerini kolaylaştırmak, daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı planlıyoruz. Eğitim programımız doğrultusunda görme engelli vatandaşlarımız için yer kabartmaları yapılacak. Yürüme engelli vatandaşlarımız için ise yürüme parkuru yapacağız.

rizede-saglik-calisanlarina-isaret-dili-kursu-veriliyor-1.jpg

rizede-saglik-calisanlarina-isaret-dili-kursu-veriliyor-4.jpg

Sünbül, işitme ve konuşma engelli bir bireyin hastaneye girişinden çıkışına kadar olan süreçte(muayene,kontrol randevu alma, tahlil yaptırma, asansör, tuvalet, lavabo, müracaat bankosu v.b.) yaşadığı iletişim problemlerini en aza indirgeyerek ve işaret dilini etkin bir şekilde kullanabilmek kursun öncelikli amaçlarındandır" diye konuştu.

İşaret dili kursu eğitimini veren Nurcan Yanar, yaptığı açıklamada ise; sağlık kurumlarında daha kaliteli hizmet alabilmek için fiziksel mekanların düzenlenmesi kadar, sağlık personeliyle iletişim kurabilmeleri de oldukça önemli olduğunu söyleyen Yanar, " bu yaklaşımla işitme ve konuşma engelli engelli vatandaşlarımız ile sağlık personelinin iletişimini kolaylaştırmak, daha hızlı ve kolay hizmet vermek amacıyla işaret dili kursunun başlatılması sağlanmıştır. Bu kurs çerçevesinde kursiyerlere öncelikle sağlıkla ilgili işaret çevirileri yapılarak daha sonra tüm konular genel hatlarıyla aktarılacaktır.

nurcan-yanar.jpg

Kursun üç ay süreceğini söyleyen Yanar, işaret dili alfabesinin anlatıldığı ilk derste katılımcılar, işaret diliyle isimlerini yazdı.

rizede-saglik-calisanlarina-isaret-dili-kursu-veriliyor-2.jpg

rizede-saglik-calisanlarina-isaret-dili-kursu-veriliyor-3.jpg