Rize'de Sağlık Çalışanlarına Yönelik Eğitimler Devam Ediyor

Rize'de Sağlık Çalışanlarına Yönelik Eğitimler Devam Ediyor
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi, koruyucu ruh sağlığı hizmetlerinin birinci basamak sağlık hizmetleriyle verilmesi, bütünleştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesini sağlamak amacıyla eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda Çocukluk Çağı Ruhsal ve Gelişimsel bozukluklar (DEHP), Özgül Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG), Çocuk İstismarı ve İhmal, Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi ve 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında Uyuşturucu İle Mücadele konularında sağlık personellerine yönelik eğitim düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Sağlıklı Hayat Merkezindeki Psikososyal Destek Biriminde görevli personel tarafından verilen eğitimlerde Çocuk Gelişim Uzmanı Begüm Evirgen tarafından çocukluk çağı ruhsal ve gelişimsel bozukluklar ile özgül öğrenme güçlüğü, Sosyal Çalışmacı Umay Aytin tarafından çocuk istismarı ve Psikolog Güneş Süer tarafından çocuklarda mahremiyet eğitimi verildi.

Koruyucu ruh sağlığının iyileştirilmesi için aile hekimleri ve sağlık personellerine yönelik düzenlenen eğitim çalışması çocuk istismarı konusunda ön test ve son test uygulanarak tamamlandı.

Eğitimler Rize il genelindeki sağlık tesislerinde görev yapan aile hekimi ve sağlık personellerinin aralarında bulunduğu 20 personelin katılımıyla gerçekleşti.

rizede-ruh-sagligi-birimi-egitimlerine-devam-ediyor-(2).jpgrizede-ruh-sagligi-birimi-egitimlerine-devam-ediyor-(4).jpgrizede-ruh-sagligi-birimi-egitimlerine-devam-ediyor-(5).jpgrizede-ruh-sagligi-birimi-egitimlerine-devam-ediyor-(6).jpg

rizede-ruh-sagligi-birimi-egitimlerine-devam-ediyor-(3).jpgrizede-ruh-sagligi-birimi-egitimlerine-devam-ediyor-(7).jpgrizede-ruh-sagligi-birimi-egitimlerine-devam-ediyor-(1).jpg