Rize'de Sağlık Çalışanlarına Yönelik Olay Yeri Yönetimi ve Triyaj Eğitimi Düzenlendi

Rize'de Sağlık Çalışanlarına Yönelik Olay Yeri Yönetimi ve Triyaj Eğitimi Düzenlendi
Rize'de, acil sağlık hizmetlerinde görevli tüm sağlık çalışanlarına yönelik olarak "Olay Yeri Yönetimi ve Triyaj" eğitimi düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Zığındere Eğitim Salonu'nda Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesinde görevli eğitimci personeller tarafından gerçekleştirilen ve olağandışı durumlarda olay yeri yönetiminin nasıl yapılacağını, daha fazla hastayı daha kısa sürede kurtarmak için neler yapılacağı konularında acil sağlık hizmetleri istasyonlarında çalışan tüm sağlık personelleri yönelik eğitim gerçekleştirildi.

rizede-saglik-calisanlarina-yonelik-olay-yeri-yonetimi-ve-triyaj-egitimi-duzenlendi-(1).jpg

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, yaşam koşulları ve teknolojik gelişmeler sonucu özellikle acil sağlık hizmetlerine duyulan gereksinim de hızla arttığını belirterek, "Toplumumuz tarafından acil sağlık hizmetlerinden yararlanma bilinci yeterince geliştirilememiştir. Bu nedenle acil hizmet birimlerimiz kapasitelerinin çok üzerinde hastaya hizmet vermek durumunda kalmaktadır" dedi.

Tepe, "Aciliyeti ve hayati tehlikesi olan hastalarımıza daha öncelikli hizmet verilebilmesi için acil servislerimizde triyaj sistemi uygulanması kaçınılmazdır. Bu doğrultuda etkili iletişim becerileri ile birlikte Acil servislerimizde uygulanan triyaj sisteminin kalitesinin arttırılması ana hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.

rizede-saglik-calisanlarina-yonelik-olay-yeri-yonetimi-ve-triyaj-egitimi-duzenlendi-(2).jpgrizede-saglik-calisanlarina-yonelik-olay-yeri-yonetimi-ve-triyaj-egitimi-duzenlendi-(3).jpgrizede-saglik-calisanlarina-yonelik-olay-yeri-yonetimi-ve-triyaj-egitimi-duzenlendi-(4).jpgrizede-saglik-calisanlarina-yonelik-olay-yeri-yonetimi-ve-triyaj-egitimi-duzenlendi-(5).jpg