Rize’de Sağlık Çalışanlarının Dinlenmesi İçin 521 Kişilik Yer Tahsis Edildi

Rize’de Sağlık Çalışanlarının Dinlenmesi İçin 521 Kişilik Yer Tahsis Edildi
Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı özverili bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarının hizmetine sunulmak üzere Rize Valiliğince 521 kişilik yer tahsis edildi. 

Kovid-19 salgınının önüne geçilmesi, salgına yakalanan vatandaşların sağ salim sevdiklerine kavuşabilmesi için gece gündüz büyük bir özveri ile görev yapan sağlık çalışanlarının hizmetine sunmak için Rize Valiliğince “Konaklama Yeri” çalışması başlatıldı.

Rize Valiliği'nce başlatılan bu çalışmaya; sosyal tesisler, misafirhaneler ile kamu, özel ve sivil toplum kuruluşu yurtları destek verdi ve böylece Rize’de toplamda 521 kişilik yer tahsis edildi.

Sağlık çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Konaklama Koordinasyon Merkezi tarafından misafir edilmek üzere en yakın konaklama yerine yönlendiriliyor.

Hastanelerdeki görevlerini yaparken evlerine zamanında gidemeyen, hastane şartlarında yeterli dinlenme ve konaklama imkanı bulamayan sağlık çalışanları oteller, kamuya ait sosyal tesisler, misafirhaneler ile kamu, özel ve sivili toplum kuruluşlarına ait yurtlarda misafir ediliyor.

Rize’de kamuya ait sosyal tesislerin yatak kapasitesinin 521'i sağlık çalışanlarının konaklamasına tahsis edildi. Bugün itibariyle 282 sağlık çalışanı bu tesislerde misafir ediliyor. 239 kişilik daha yer şuan itibariyle boş bulunup sağlık çalışanlarının talep etmesi durumunda kendilerine tahsis edilecek.

rize’de-saglik-calisanlarinin-dinlenmesi-icin-521-kisilik-yer-tahsis-edildi.jpg