Rize’de Sağlık Personellerine ÇPGD Eğitimi Verildi

Rize’de Sağlık Personellerine ÇPGD Eğitimi Verildi
Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanlarına Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi (ÇPGD) verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ÇPGD programının tanıtılması, gebelik dönemi ve 0-6 yaş çocuğun sağlıklı gelişimini destekleyecek bilgi ve becerilerin kazandırılması, amacıyla aile hekimlerine ve aile sağlığı elamanlarına yönelik hizmet içi eğitim gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından 2018 yılının ikinci eğitimi 12 kişinin katılımıyla düzenlendi.

rizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(1).jpg

İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitimde, ÇPGD programının amacı, beyin gelişimi ve sağlık, çocuk ihmal-istismarı, sosyal destek alınabilecek kurum ve kuruluşlar, ÇPGD programında yer alan risk faktörleri ve müdahale yöntemleri ele alındı.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı, çocuğun psikososyal gelişimini destekleme yöntemlerini birinci basamak sağlık hizmetleri içine entegre ederek, gelişimin en hızlı olduğu gebelik ve 0-6 yaş döneminde çocuğun gelişimini desteklemeyi, gelişimi etkileyebilecek risk etmenlerini erken belirleyip, erken müdahale etmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Eğitim sonunda başarılı olan sağlık personellerine Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Halit Baykal tarafından katılım sertifikaları verildi.

rizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(3).jpgrizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(2).jpgrizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(4).jpgrizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(5).jpgrizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(6).jpgrizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(10).jpgrizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(7).jpgrizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(8).jpgrizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(9).jpgrizede-saglik-personellerine-cpgd-egitimi-(11).jpg