Rize'de Sağlıkçılar Demokrasi Nöbetinde

Rize'de Sağlıkçılar Demokrasi Nöbetinde
Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında vatandaşa sağlık hizmeti sunmak ve koruyucu sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi vermek amacıyla kurulan stantta hizmet vermeye devam ediyor.

15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren vatandaşlarla birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında nöbet tutan tüm sağlık personelleri “Sağlıklı Yaşam Mobil Aracı” ile 112 ve UMKE ekibi ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında vatandaşa sağlık hizmeti sunmak ve koruyucu sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi vermek amacıyla stant kuruldu.

Vatandaşlara stantlarda Diyabet (Şeker) Hastalığına yönelik ücretsiz şeker taraması yapılmakta, sağlıklı beslenme, obezite, fiziksel aktivite, Astım-KOAH, Hipertansiyon, Ücretsiz Kanser Taramaları, Tütün Ürünlerinin Zararları ve sigara bırakma poliklinikleri gibi halk sağlığı ile ilgili birçok konuda bilgilendirme ve yönlendirme yapılmakta, broşürler dağıtılıyor.

rizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(5).jpg

Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği ve demokrasi nöbeti boyunca hizmet verecek olan Mobil sağlıklı Yaşam Aracı; 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kalınbağırsak kanseri taraması hizmeti veriyor.

Kanser taraması yaptırmak isteyen ve sağlık ile ilgili bilgi almak isteyen tüm vatandaşlarımız, Demokrasi nöbetleri boyunca meydanda Şeyh Cami önünde hizmet vermeye devam edecek olan  “PEMBE PRENSES” Mobil Kanser Tarama Aracı ile Sağlıklı Yaşam Aracına davet ediliyor.

rizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(1).jpgrizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(2).jpgrizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(3).jpgrizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(4).jpg

rizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(6).jpgrizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(7).jpgrizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(8).jpgrizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(9).jpg

rizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(10).jpgrizede-saglikcilar-demokrasi-nobetinde-(11).jpg