Rize'de Sağlıkçılara Mobbing Dersi

Rize'de Sağlıkçılara Mobbing Dersi
Rize'de sağlık çalışanlarına mobbing anlatıldı.

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından mobbingin önlenmesine yönelik bilgilendirme ve farkındalık yaratma çalışmaları başlatıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin yaptığı açıklamada “Mobbing, iş yerlerinde belirli bir süre sistematik devam eden yıldırma, pasifize etme ve işten uzaklaştırmayı amaçlayan, mağdur kişinin sağlık durumuna, mesleki durumuna ve sosyal ilişkilerine zarar veren, kasıtlı olumsuz tutum ve davranışlar olarak tanımlanmakta olduğunu ifade etti.

rizede-saglik-calisanlarina-mobbing-anlatildi--5.jpg

Özşahin, şöyle devam etti: Mobbing sadece maruz kalan kişiler üzerinde değil  aynı zamanda işyerlerinde ve toplumda olumsuz etkilere, ekonomik kayıplara  sebep olmaktadır. İş yerlerinde mobbingin önlenmesi kapsamında öncelikli olarak mobbing kavramının doğru tanımlanması ve mobbingle mücadele konusunda yönetici ve çalışanlara bilgilendirme yapılması gerekmektedir. Müdürlüğümüz tarafından başlatılan çalışmada Birinci Basamak sağlık çalışanlarına konu ile ilgili bilgilendirme yapılmakta olup, il merkezinde toplam 254 kişi Mobbing bilgilendirme programa katılmıştır. İş yerinde Mobbing ve Mobbingle Mücadele Bilgilendirme Programının ilçe Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik çalışmalarda yerinde devam edecek.

rizede-saglik-calisanlarina-mobbing-anlatildi--1.jpg

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen çalışma kapsamında birinci basamak sağlık çalışanlarna mobbing, mobbingin etkileri, mobbingin yasal boyutu ve mobbingle mücadele konularında Psikolog Esra Alemdaroğlu ve sosyal hizmet uzmanı Ezgi Yalım tarafından bilgilendirme yapıldı.

rizede-saglik-calisanlarina-mobbing-anlatildi--3.jpg

Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarıyla başlatılan bilgilendirme çalışması, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve bağlı birimler, birinci basamak acil sağlık hizmetleri çalışanları programı ile devam ettirilerek il merkezindeki birinci basamak mobbing bilgilendirme çalışması tamamlanmış oldu.

rizede-saglik-calisanlarina-mobbing-anlatildi--4.jpg