Rize'de Sağlıkçılara "Travma ve Resüsitasyon" Kursu Düzenlendi

Rize'de Sağlıkçılara "Travma ve Resüsitasyon" Kursu Düzenlendi
Rize'de, sağlık personellerine "Travma ve Resüsitasyon" kursu verildi.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Bölge Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından Rize'deki sağlık personellerine "Travma ve Resüsitasyon" kursu verildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, verilen eğitimin temel amacının, karşılaşılacak acil vakalara yönelik tıbbi müdahalelerle ilgili teorik, daha sonrasında ise pratik eğitimler verilerek, personellerimizin bilgi ve becerisini arttırmak olduğunu söyledi.

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-duzenlendi-1.jpg

Sağlık çalışanlarının mesleki becerilerini geliştirebilmeleri için belirli dönemlerde bu tür eğitimlere katılmasının gerekli olduğunu belirten Tepe, "Eğitime Rize ve Artvin illerindeki 112 Acil Sağlık Hizmetleriİstasyonlarında görev yapan 27 sağlık personeli katıldı" dedi.

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-duzenlendi-2.jpg

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Bölge Eğitim Sorumlusu Dr. Ebru Çelik ise, eğitimin içeriğinde genel olarak travmalı bir hastaya yaklaşımın öncelikli sıralamasını ve yapılan müdahaleyi hem teorik hem de uygulamalı olarak sağlık personellerimize dört gün boyunca göstereceklerini söyleyerek, şöyle devam etti: "Eğitim boyunca personellerimize hava yolu denetimi, damar yolu uygulaması, yine travmalı hasta da omurgayı koruyarak hastanın felç olmasını engellemeyi, ambulans içerisindeki malzemeleri doğru kullanmayı, travmalı hastaya boyun ateli uygulamayı, ana sedye kullanımını, omurga tahtasını yerleştirmeyi, kaşık, vakum ve kombinasyon sedye uygulamasını, ked kurtarma yeleğinin travmalı hastaya nasıl giydirilmesini gerektiğini, hare traksiyon ateli uygulamasını, iv girişim ve entübasyon uygulamasını eğitim boyunca sağlık personeli arkadaşlarımıza gerek uygulamalı gerekse de teorik olarak anlatacağız"

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-duzenlendi-3.jpg

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-duzenlendi-4.jpg

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-duzenlendi-5.jpg