Rize'de Sağlıkçıların Eğitimi Sona Erdi

Rize'de Sağlıkçıların Eğitimi Sona Erdi
Rize'de sağlık çalışanlarına verilen Beden Dili ve İletişim Eğitimi sona erdi.

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nce sağlık çalışanlarına verilen beden dili ve iletişim eğitimi sona erdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen eğitimlere, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü eğitimci olarak katıldı.

rizede-saglik-calisanlarina-verilen-beden-dili-ve-iletisim-egitimi-sona-erdi-4.jpg

Sağlığın devamlı insanla ilişki gerektiren bir meslek olduğunu ifade eden Özlü, "Sürekli hastalarla, hasta yakınlarıyla iletişim sürdürmek zorundayız. Hastaneye gelen kişilerin çoğunun bir derdi, korkusu, endişesi var. Yaşamıyla ilgili sorunları var. Dolayısıyla sokaktaki insandan daha sabırsız. Daha aceleci olabiliyor. Bu nedenle sağlık çalışanlarının daha profesyonel olması, daha eğitimli olması lazım" diye konuştu.

rizede-saglik-calisanlarina-verilen-beden-dili-ve-iletisim-egitimi-sona-erdi-3.jpg

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül ise "Beden Dili ve İletişim Eğitimini ilk olarak Tıbbi Sekreterlere verdiklerini, daha sonra yardımcı sağlık personellerine ve son olarak da hekimlerimize bu eğitimi üç aşamalı olarak vermiş oluyoruz. Trabzon'dan kalkıp buraya kadar gelip emeklerini ve bilgilerini bizlerle paylaşan hocamıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştuktan sonra Özlü'ye plaket takdim etti.

rizede-saglik-calisanlarina-verilen-beden-dili-ve-iletisim-egitimi-sona-erdi-2.jpg

rizede-saglik-calisanlarina-verilen-beden-dili-ve-iletisim-egitimi-sona-erdi-1.jpg

rizede-saglik-calisanlarina-verilen-beden-dili-ve-iletisim-egitimi-sona-erdi-5.jpg