Rize'de Sağlıklı Yaşam Aracı “Dur Durak” Bilmiyor

Rize'de Sağlıklı Yaşam Aracı “Dur Durak” Bilmiyor
Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Sağlıklı Yaşam Araçları projesi kapsamında Rize’de mobil sağlık etkinlikleri aralıksız devam ediyor.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri “Sağlıklı Yaşam Araçları” projesi kapsamında tüm ilçelerde ve il merkezindeki Tuzcuoğlu Memişağa Parkı, Sahil Camii Bahçesi ve Sahil Park Alanında diyabet, sağlıklı beslenme, obezite ile mücadele, fiziksel aktivite, kanser taramaları gibi konularda farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi.

Halka yönelik olarak gerçekleştirilen etkinliklerde kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü ile GGK (Gaitada gizli kan) kiti dağıtımı yapılarak kanser taramaları yapıldı.

saglikli-yasam-araci-“dur-durak”-bilmiyor-(1).jpg

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “İlimizde hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek amacıyla halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri çalışmaları artarak devam etmektedir.” dedi.

Halk sağlığı çalışmalarının etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren, uzun soluklu çalışmaları içerdiğini belirten Tepe, bu uzun soluklu yolda Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmaları büyük bir özveriyle sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

saglikli-yasam-araci-“dur-durak”-bilmiyor-(2).jpgsaglikli-yasam-araci-“dur-durak”-bilmiyor-(9).jpgsaglikli-yasam-araci-“dur-durak”-bilmiyor-(13).jpgsaglikli-yasam-araci-“dur-durak”-bilmiyor-(16).jpgsaglikli-yasam-araci-“dur-durak”-bilmiyor-(17).jpgsaglikli-yasam-araci-“dur-durak”-bilmiyor-(18).jpgsaglikli-yasam-araci-“dur-durak”-bilmiyor-(3).jpgsaglikli-yasam-araci-“dur-durak”-bilmiyor-(7).jpg