Rize'de Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

Rize'de Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler
Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını sağlıklı yaşam yılı ilan etmesi dolayısıyla Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü etkinliği bu kez "Anne, baba ve çocuklarla sağlık için yürüyoruz" adı altında düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı etkinlikleri kapsamında Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından“Balon ve Uçurtma Uçurma Şenliği” eşliğinde sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

rizede-sgalik-icin-yuruduler-(1).jpg

Valilik binası karşısındaki sahil parkuru'ndan başlayan yürüyüş, Çaykur Genel Müdürlüğü karşısında sona erdi. Yürüyüşe, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Rize Memur Sen ve Rize Otizmle Mücadele Derneği (ROMED) Başkanı Resul Usta ile ROMED Üyeleri,  Rize Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Serhat Talaş, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, sağlık çalışanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyeleri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

rizede-sgalik-icin-yuruduler-(7).jpg

Yürüyüş öncesinde çocuklara dağıtılan balon ve uçurtmalar eşliğinde düzenlenen etkinlik renkli görüntüler oluşmasına neden oldu.  Etkinlik sonunda katılımcılara meyve ikram edildi.

rizede-sgalik-icin-yuruduler-(2).jpg

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, etkinlikle ilgili burada yaptığı açıklamada, “Her ay düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşünü bu ay “Anne, Baba Ve Çocuklarla Sağlık İçin Yürüyoruz” şenlikleri adı altında yaptıklarını ifade ederek, "Bu kapsamda etkinliğimize ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve halkımız davet edildi. Sağlıklı bir toplum için çocuk, genç, yetişkin her yaş grubuna sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması açısından eğitim programlarımızın yanı sıra sosyal etkinliklerimizi de sürdürmekteyiz. Bugün yürüyüşümüze katılarak bize destek veren başta Sayın Valimiz Ersin Yazıcı olmak üzere tüm katılımcılara ve ailelere  teşekkür ediyoruz.” dedi.

rizede-sgalik-icin-yuruduler-(3).jpg

rizede-sgalik-icin-yuruduler-(4).jpg

rizede-sgalik-icin-yuruduler-(5).jpg

rizede-sgalik-icin-yuruduler-(6).jpg

rizede-sgalik-icin-yuruduler-(8).jpg