Rize'de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Düzenlendi

Rize'de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Düzenlendi
Rize'nin Güneysu ilçesinde 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşe ilçe kaymakamı, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı, ilçe kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tütün kullanımı, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanan tütün kullanımına yönelik olarak ülkemizde de kapsamlı çalışmalar yürütülüyor.

Bu çerçevede her yıl 9 Şubat tarihi tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve tütünle mücadele çalışmalarına dikkat çekebilmek amacıyla "Sigarayı Bırakma Günü" olarak kutlanıyor.

Güneysu'da da bu kapsamda İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından organize edilen "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" gerçekleşti. Yürüyüşe İlçe Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İlknur Kartal, ilçe kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş, Kaymakamlık binası önünden başlayıp ilçe merkezini turlayarak sona erdi. Yürüyüş sonrası katılımcılara elma ve su ikram edildi.

Tütün kullanımının zararları konusunda farkındalık oluşturmak ve sigarayı bırakmak isteyenlere teşvik olmak açısından yürüyüşün organize edildiğini belriten Kaymakam Muhammed İkbal Yelek, "Sigara, insan sağlığını tehdit eden en önemli unsurlardan biridir. Sigarayı bırakmak, hem kendi sağlığımız hem de çevremizdekilerin sağlığı için çok önemlidir. Bu anlamlı günde düzenlenen bu yürüyüşe katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İlknur Kartal ise, "Sigarayı bırakmak için bir gün bile geç kalmış sayılmazsınız. Sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

guneysuda-sigarasiz-yasam-icin-yuruyus-duzenlendi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.