Rize'de Sağlıkta Atılan Adımların Temelinde Sağlık Çalışanlarımızın Katkısı Büyüktür

Rize'de Sağlıkta Atılan Adımların Temelinde Sağlık Çalışanlarımızın Katkısı Büyüktür
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dr. Tepe mesajında, "Rize'de sağlık alanında atılan olumlu adımların temelinde sağlık çalışanlarımızın katkısı çok büyüktür." dedi.

"14 Mart Tıp Bayramı, güzel ve ideal insan felsefesi ile düşlerinin temelinde hekimler, sağlık çalışanları ve hastalar olmak üzere hepimizin bayramıdır ve evrenseldir" ifadelerine mesajında yer veren Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ayrıca şunları kaydetti: Sağlık çalışanları, yenilikçi, araştırmacı, güçlü kişilikleri, özverili çalışmaları ile hastalarının yanında olmaktan ve iş yoğunluğundan şikayetçi olmayan fedakar insanlardır. İnsanın sağlıklı ve kaliteli yaşama hakkı, günümüzde çağdaş ve sosyal devlet anlayışı gereğidir. Kutsal bir görevi ifa ederek vatandaşlarımızın erişebilir ve etkin sağlık hizmeti alabilmesi için özveri ile çalışan hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza büyük görevler düşmektedir. İl genelinde sağlık alanında ciddi anlamda olumlu gelişmeler yaşandığını ve tüm bu gelişmelerde en büyük pay sahibi ise hiç şüphe yok ki; ebesinden hemşiresine, memurundan doktoruna, tüm sağlık çalışanlarının katkısı tartışılamazdır. En kıymetli yaşam unsuru sağlığımıza, büyük hizmetlerinden dolayı ilimiz olarak bu insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Mesajının sonunda sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Dr. Tepe, "İnsanlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak için kendini bu onurlu mesleğe adayan, insanı yaşatmayı ve acısını azaltmayı amaç edinen, gece gündüz, kar, çamur, bayram, tatil demeden vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve kaliteli yaşaması için hiçbir çabayı esirgemeyen, sağlık hizmetlerinin her alanında görevini hep zamanında ve fedakarca yapan tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutlarım" dedi.