Rize'de Sağlıkta Önemli Projeler

Rize'de Sağlıkta Önemli Projeler
Rize'de sağlık hizmetlerinin en üst seviyede yürütülmesi açısından yapılan çalışmalar hızla devam ediyor.

Kaçkar Devlet Hastanesi'nin açılmasıyla Ardeşen ve Pazar'da kapanan hastanelerin yerine ilçe merkezlerinde Toplum Sağlık Merkezleri kuruluyor. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı yazılı açıklamada Ardeşen Toplum Sağlık Merkezi'nin hizmete açıldığını, Pazar'da ise çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Tepe yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: İlimiz Kaçkar Devlet Hastanesi gerek personel gerekse de donanım olarak tam bir bölge hastanesi konumunda başta Ardeşen ve Pazar ilçelerimiz olmak üzere diğer komşu il ve ilçelere hizmet vermek üzere 21.02.2011 tarihinde hizmetine açılmıştır. Kaçkar Devlet Hastanesinin hizmete açılmasını takiben Ardeşen İlçemizin özellikle birinci basamak sağlık hizmetleri ile acil sağlık hizmetleri ihtiyacını karşılamak adına Müdürlüğümüz tarafından ivedilikle gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Bu doğrultuda ilk önce eski devlet hastanesi binasının bir bölümü revize edilerek 112 Acil Sağlık İstasyonu; bunu takiben de  yine hastanenin bir bölümü Toplum Sağlığı Merkezi haline dönüştürülmüştür. Son olarak da 31.05.2011 tarihinde Acil Poliklinik hizmetleri birimi hizmete açılmıştır.

Acil Poliklinik hizmetleri birimimiz Ardeşen ilçe halkımıza ilk etapta hafta içi her gün saat akşam 17:00 ile gece 01:00 ‘e Cumartesi günleri de sabah  09:00 ile gece  01:00 ‘ e kadar hizmet vermek üzere hizmete açılmıştır. Bu saatler arasında birimimizde sürekli olarak doktor bulunmakta olup hafta içi her gün mesai saatleri içinde sağlık hizmetleri ise ilçe içinde bulunan aile hekimlerimiz ve Toplum Sağlığı birimimiz tarafından verilmektedir.

Hizmete giren Acil Poliklinik birimimizde hastalarımıza ayaktan acil poliklinik hizmetleri ile hasta gözlem hizmetleri verilmektedir. Birimimizde hastalarımıza yönelik olarak kan ve idrar tahlillerinin yapıldığı laboratuar hizmetleri de verilmekte olup; röntgen hizmetlerine yönelik olarak da Müdürlüğümüz tarafından röntgen cihazı ihalesi yapılmış, röntgen cihazının kurulacağı alanın  tadilatları yapılmış, röntgen cihazının siparişi verilmiştir. Planlarımıza göre Temmuz ayının ilk 15 günü içinde hizmete girecek olan röntgen ünitemiz sayesinde gerek acil birimimize gerekse de aile hekimlerimize başvuran tüm hastalarımızın röntgen çekimleri artık burada yapılabilecektir. Ayrıca Müdürlüğümüz tarafından diş ünitesi alımı işlemleri de tamamlanmış olup bina içerisinde tadilat çalışmaları tamamlanan diş polikliniğimiz de 20 Haziran Pazartesi günü itibari ile hizmete girecektir. Acil Poliklinik hizmetleri birimimizde şu an itibari ile belirtilen saatlerde hizmet verilmekte olup personel eksikliğinin giderilmesini takiben bu hizmetlerimiz haftanın her günü 24 saat verilir hale getirilecektir.

Pazar ilçemize yönelik olarak da bünyesinde Acil Poliklinik hizmetleri birimi, Aile Hekimliği Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, laboratuar ve röntgen biriminin olacağı bir sağlık merkezi için 2010 yılı Ekim ayında çalışmalar başlatılmıştır. Bu doğrultuda ilçede bulunan eski belediye binası merkez için uygun görülmüş olup konu ile ilgili olarak gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Bina ile ilgili güçlendirme projeleri hazırlanmakta olup aynı zamanda da bir komisyon tarafından sağlık merkezi ile ilgili mimari çizim çalışmaları başlamıştır. Çalışmaları ivedilikle tamamlanacak olan sağlık merkezimizde en kısa sürede ilçe halkımızın hizmetine sunulacaktır. Böylelikle ilçemizde tüm aile hekimlerinin bir çatı altında birleştiği, Toplum Sağlığı Merkezi, Diş Hekimliği birimi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri biriminin olduğu son derece modern bir sağlık kompleksi hizmete girmiş olacaktır. Tüm halkımıza saygıyla duyurulur.