Rize'de Şahika Eğitim Kurumlarına Atanan Kayyumlara İcra Geldi

Rize'de Şahika Eğitim Kurumlarına Atanan Kayyumlara İcra Geldi
Rize’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında el konulan şirketin borcundan dolayı kayyumlara icra takibi başlatıldı.

Rize Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında kayyuma devredilen ve daha sonra kapatılan şirketin ödenmemiş prim borçları dolayısıyla şirkete atanan 3 kayyuma toplam 66 bin 421 TL'lik icra takibi başlattığı öğrenildi.

Rize ve ilçelerinde faaliyet gösteren Şahika Eğitim Kurumları ile kurum bünyesindeki 4 şirkete FETÖ/PDY’ye finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yeni yönetimlerin oluşturulması için Rize Sulh Ceza Hakimliği, 5 ay önce Ali Öztürk, Şafak Kazmaz ve Hasan Köse’nin kayyum olarak atanmasını kararlaştırdı. Kayyum atamalarının yapılmasının ardından ise yapılan çalışmalarda tespit edilen bazı usulsüzlükler kayyumlar tarafından giderildi, taşınmaz mallar kiraya verildi ve şirketin kara geçmesi sağlandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ise ilgili kurumlar kapatılarak hazineye devredildi.

Kayyum olarak atanan kişilerin fiili olarak görevlerinin sona erdiği hukuki olaraksa mahkeme süreci tamamlanıncaya kadar görevlerinin devam edeceği bilgisine ulaşılırken, şirketlerin devlete devredilmesinin ardından Rize SGK’da görevli biri müdür yardımcısı, iki kişinin 4 şirketten toplam 66 bin 421 lira ödenmemiş prim borcunun kayyumlardan tahsil edilmesi için icra takibi ödeme emri çıkardığı öğrenildi.

Avukat Ali Öztürk, CMK'nın 133. maddesi kapsamında ceza kayyumunun kurumun şahsi borçlarından sorumlu tutulamayacağı gerekçesi ile Rize SGK Müdürlüğü'ne icra yazısının kaldırılması için itiraz ettikten sonra Kazmaz ve Köse ile birlikte SGK çalışanlarının "görevi ihmal ve kötüye kullanma" gerekçesi ile Rize Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

SGK’da ilgili kişiler hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.