Rize'de şap hastalığı görüldü: 4 bin 41 hayvan aşılandı

Rize'de şap hastalığı görüldü: 4 bin 41 hayvan aşılandı
Rize’nin İkizdere ilçesinde SAT-2 serotipi şap hastalığı görülmesi nedeniyle 4 bin 41 hayvana şap aşısı yapıldı.

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İkizdere ilçesine bağlı Ilıca Köyü ve Ovit Yaylasında büyükbaş hayvanlarda SAT-2 serotipi şap hastalığı görüldüğünü ve bölgede 3 bin 403 adet küçükbaş hayvan ile 638 adet büyükbaş hayvanın aşılandığını bildirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “​İlimiz İkizdere ilçesi Ilıca köyü ve Ovit yaylasındaki büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı olabileceği ihbarı üzerine bölgeye gidilerek yapılan klinik muayene ve sonrasındaki laboratuvar teşhisi ile SAT-2 tip şap hastalığı teşhis edilmiş olup; bölgeye karantina ve kordon tedbirleri konulmuştur. İl Müdürlüğümüz, İkizdere ve Kalkandere İlçe Müdürlüğü hayvan sağlığı ekiplerince bölgeye gidilerek hayvanların sağlık taramaları yapılmış, bölgedeki ahırlar dezenfekte edilmiştir. Ayrıca hastalık çıkışının olduğu bölgelerdeki 3403 adet küçükbaş hayvana ve 638 adet büyükbaş hayvana şap aşılaması yapılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

rizede-sap-hastaligi-nedeniyle-4-bin-41-hayvan-asilandi-4.jpg

rizede-sap-hastaligi-nedeniyle-4-bin-41-hayvan-asilandi-11.jpg

Kaynak:İbrahim Köroğlu

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum