Rize'de Satranç Rüzgarı

Rize'de Satranç Rüzgarı
Rize Üniversitesi spor şenlikleri kapsamında yapılan takımlar ve ferdi satranç turnuvası sona erdi.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.N.Turan Okumuşoğlu’nun desteği ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Murat Gündoğdu’nun başkanlığında, Beden Eğitimi ve Spor Okutmanı Ahmet Aşiroğlu ve Satranç İl Temsilcisi Deniz Varlı’nın katkıları ile üniversite merkez kampüste gerçekleştirilen satranç turnuvasında erkeklerde Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Osman Bodur birinci, Rize Meslek Yüksek Okulu’ndan Yakup Keskin ikinci, Eğitim Fakültesi’nden Murat Çatal üçüncü oldular. Erkekler takım sıralaması da Fen-Edebiyat Fakültesi, Rize Meslek Yüksek Okulu ve Eğitim Fakültesi şeklinde oluştu.

Kızlarda Eğitim Fakültesi Turnuvaya Damgasını Vurdu

Eğitim Fakültesi öğrencisi Aydan Yayla’nın birinci olduğu turnuvanın ikinciliğini Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Merve Demirbaş, üçüncülüğünü ise yine Eğitim Fakültesi’nden Semra Çimri elde etti.

Personel Kategorisinde ‘İdari ve Mali İşler’ Birinci

Bir diğer kategori ‘personel’ kategorisi oldu. Öğretim görevlileri ve üniversite çalışanlarının dahil olduğu bu kategoride birinciliği İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’nda görevli Ali Bayındır kazanırken, ikinci ve üçüncülüğü Eğitim Fakültesi’nden sırasıyla Demet Baran ve Ercan Atasoy elde etti.

Turnuvada her kategoride dereceye girenlerin ödüllerinin, şenliklerin tamamlanmasının ardından düzenlenecek ödül töreninde verilecek.