Rize'de Satranç Sevgisi Salonlara Sığmadı

Rize'de Satranç Sevgisi Salonlara Sığmadı
Rize Küçükler İl Birinciliği Satranç Yarışmaları 2 gün süren zorlu ve çekişmeli maçların ardından sona erdi.

Rekor bir katılımın olduğu turnuvada 7-12 yaş aralığında 362 sporcu ön kayıt yaptırdı. Kesin kayıt sonrası Kızlar kategorisinde 81, Genel kategoride 236 olmak üzere toplamda 317 sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuva sonunda Rize’nin şampiyonları belirlendi.

16-17 Aralık tarihlerinde Rize Gençlik Merkezi’nde yapılması planlanan turnuva yoğun katılım olması dolayısıyla Çok Amaçlı Spor Salonu’na alındı. Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’in açılış hamlesiyle başlayan ve 2 gün süren turnuva çekişmeli ve heyecan dolu maçlara sahne oldu.

rizede-satranc-sevgisi-salonlara-sigmadi-(1).jpg

Turnuvaya katılıp tamamlayan tüm sporcular 20-26 Ocak 2018 tarihlerinde Antalya Kemer’de düzenlenecek olan Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’na doğrudan katılım hakkı elde etti.

Turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, “Satranç sporu son dönemde Rize’de çok büyük aşama kaydetti. Çocuklarımızın ve ailelerinin bu spora ilgileri belirgin bir şekilde arttı. Katılım noktasında büyükşehirlerle yarışır duruma geldik. Lisanslı satranç sporcu sayısı olarak birçok ili geride bıraktık. Bu turnuvadaki kalabalık göstermiştir ki artık bundan sonraki turnuvalarımızı çok daha büyük salonlarda yapmamız gerekecek. Biz buna hazırız. Rekor düzeyde ki bu katılım çok yakında artık ulusal başarılarında geleceğinin işaretidir. Turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi, burada 2 gün boyunca çocuklarına satranç heyecanı yaşatan teşvik eden velilerimizi ve turnuvaya katılan, dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyorum.” dedi.

Turnuva yapılan ödül töreniyle sona erdi.

rizede-satranc-sevgisi-salonlara-sigmadi-(2).jpgrizede-satranc-sevgisi-salonlara-sigmadi-(3).jpgrizede-satranc-sevgisi-salonlara-sigmadi-(4).jpg