Rize'de Saygı Yürüyüşü ve Fener Alayı Düzenlenecek

Rize'de Saygı Yürüyüşü ve Fener Alayı Düzenlenecek
19 Mayıs’ta kutlanacak olan Milli Mücadele'nin 100. Yılı dolayısıyla Rize’de sivil toplum örgütleri tarafından Cumartesi akşamı saygı yürüyüşü ve fener alayı düzenlenecek.

Milli Mücadele'nin 100. Yılı dolayısıyla Rize’de sivil toplum örgütleri tarafından 18 Mayıs Cumartesi akşamı saat: 20.30’da düzenlenecek olan saygı yürüyüşü ve fener alayı ile ilgili tertip komitesi adına açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, saygı yürüyüşü ve fener alayına tüm vatandaşlarımızı davet ederek, Rize Valiliği önü Atatürk Anıtından başlayacak yürüyüşün Atatürk Caddesi üzerinden Ticaret ve Sanayi Odası altından Cumhuriyet Caddesine geçişle devam edeceğini ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden Tuzcuoğlu Memiş Ağa Parkında sona ereceğini kaydetti.

Yürüyüş öncesinde Valilik önündeki Atatürk Anıtında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunacağını kaydeden Topaloğlu, saygı yürüyüşü ve fener alayı için çağrıda bulunan siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini şöyle sıraladı: CHP Rize İl Başkanlığı, ÖDP Rize İl Başkanlığı, CHP Rize Merkez İlçe Başkanlığı, Tek Gıda İş Rize Bölge Temsilciliği, Belediye İş Sendikası Rize Temsilciliği, Eğitim Sen Rize Temsilciliği, TÜMBELSEN Rize Temsilciliği, BES Rize Temsilciliği, Çay Üreticileri Sendikası Rize Temsilciliği, Emekliler Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Bizum Kitap Evi.

19-mayis’ta-kutlanacak-olan-milli-mucadelenin-100.-yili-dolayisiyla-rize’de-sivil-toplum-orgutleri-tarafindan-cumartesi-aksami-saygi-yuruyusu-ve-fener-alayi-duzenlenecek.jpg