Rize'de Şehir Hastanesi Yapılabilmesi İçin Yer Aranıyor

Rize'de Şehir Hastanesi Yapılabilmesi İçin Yer Aranıyor
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapasitesinin çok çok üzerinde hizmet vermesi ve ihtiyacı karşılamaması nedeniyle şehir hastanesi ihtiyacı bulunan Rize'de yer arayışlarına başlanıldı.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'de şehir hastanesi yapılabilmesi için yer arayışlarına başladıklarını açıkladı. Karal, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın "Rize'de şehir hastanesi yapımı için yer bulunduğu taktirde Rize’ye şehir hastanesini yaparız" açıklamasında bulunduğunu kaydetti.

Milletvekili Karal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyaretini değerlendirdiği açıklamasında Rize‘de şehir hastanesinin kurulabilmesiyle ilgili sağlık bakanıyla da bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Belki kısa vadede olmayacak diye ifade ettiğimiz projelerden bir tanesi Rize’de şehir hastanesinin kurulabilmesi projesiydi. Bu konuda da sağlık bakanımız bir arazi bulunabildiği halde iki hastanenin toplam kapasitesinden daha fazla bir büyük şehir hastanesinin Rizemiz’de olabileceğini söyledi. Bu konuda yer arayışına başlanılması gerekildiğini, gerekli çalışmaları yaptıktan sonra gerekli görüşmeleri yapabileceklerini ifade ettiler. Bizlerde milletvekili arkadaşlarımızla teşkilatımızla ve valimizle beraber ortak bir çalışma ortaya koyarak bu konuda alternatif alanları sağlık bakanımızın önüne koyacağız. Şu anda ciddi bir ihtiyaç halini alan daha kapsamlı bir şehir hastanesinin kurulabilmesi içinde çalışmaları başlatacağız.” dedi