Rize'de Şehir İçi Dolmuş Ücretlerine Zam!

Rize'de Şehir İçi Dolmuş Ücretlerine Zam!
Rize şehir içi dolmuş ücretlerine yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra sivilde yüzde 9, öğrencide yüzde 12,5 zam uygulanma kararı alındı. Dolmuş esnafı yaklaşık 1,5 yıl aranın ardından yapılan zammın enflasyonun altında kaldığını ve mağdur edildiklerini belirtti

Rize'de şehir içi dolmuş taşımacılığında alınan artış kararının Valiliğin onaylamasının ardından sivil yolcu ücreti 2,75 liradan 3 liraya, öğrenci ücreti ise 2 liradan 2,25 liraya yükselecek. 

S.S. 8 Nolu Rize Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifinin artan maliyetler ve enflasyon artışı nedeniyle yolcu taşımacılığında yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra fiyat artışına gidilmesi yönündeki talebi üzerine Rize Belediye Meclis Toplantısında merkeze bağlı şehir içi dolmuşlarının yolcu taşımacılığında zam yapılması kararı alındı.

Alınan karara göre, şehir içi sivil yolcu ücretine yüzde 9, öğrenci ücretine ise yüzde 12,5 artış yapılacak. S.S. 8 Nolu Rize Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifi, gerçek enflasyon oranlarının yüzde 40-50’yi bulduğunu kaydederek verilen zammın yetersiz olduğunu ve enflasyon oranlarının altında ezildiklerini belirtti.

Fiyat artışının ardından 2,75 lira olan sivil yolcu ücreti 3 liraya yükseltilirken, 2 lira olan öğrenci ücreti ise 2,25 liraya çıkarıldı.

Belediye Meclisinde alınan kararın Rize Valiliğinin onaylamasının ardından 12 Ocak Salı günü yürürlüğe girmesi bekleniyor.