Rize’de Şehit İsmini Taşıyan Okul Kapandı

Rize’de Şehit İsmini Taşıyan Okul Kapandı
Eğitim öğretime açılışı 42 yıl önce ulusal bir gazeteye manşet olan Rize’nin Ardeşen ilçesi Tunca Beldesindeki şehit ismini taşıyan bir okul öğrenci yokluğundan dolayı kapısına kilit vurmak zorunda kaldı.

Rize’nin en büyük ilçelerinden biri olan Ardeşen ilçesi Tunca Beldesinde Şehit ismini taşıyan geçmişte ilk öğretim okulu olan geçtiğimiz eğitim öğretimde ilk okulu olan okul kapatıldı.

Ardeşen ilçesine 20 km uzaklıkta bulunan Tunca Şehit Cumali Ayçiçek ilkokulu, öğrenci olmayışından 2015-2016 eğitim öğretim yılında atıl duruma düştü. Beldede öğrenci kalmadığından ötürü kapandığı en son eğitim öğretim faliyeti gösterirken 10 derslikli okulda 3 öğretmen ve 20 öğrenci bulunuyordu. Geçmiş yıllarda tüm yurtta az öğrencisi bulunan köy okullarının taşımacılık sistemine geçmesiyle birçok okul kapanmıştı. Benzer örnek Tunca beldesinde yaşandı. Belde halkının Ardeşen ilçesine göç etmeleri ve beldedeki öğrenci sayısının en son 3 kişiye düşmesiyle 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk okulda eğitime son nokta koyuldu.

AÇILIŞI 42 YIL ÖNCE ULUSAL MEDYADA GAZETEYE HABER OLMUŞTU

Gerek belde halkı gerekse ilçe halkının şehit ismini taşıyan okulun kapanmasını doğru bulmazken, 42 yıl önce 7 Aralık 1974 yılında Günaydın gazetesinde manşet olan haberde “Ardeşenliler 7 yıl uğraşmadan sonra liseye kavuşabildiler” ifadeleri yer almıştı.

tunca-sehit-cumali-aycicek-ilkokulu-gunaydin-gazetesi.jpg

Okulun web sayfasında okul yetkililerin yazdığı yazıda ise, “Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu eğitim-öğretim programını,çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamaya çalışmak.Öğrencilerimizin becerilerine ve gereksinimlerine uygun eğitim hizmeti sunmaya çalışırken, Örnek alınan; öncü, katılımcı ve paylaşımcı, sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yapmada öncü, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyabilen bir okul olmak amacımız” ifadelerine yer verildi.

Haber : Necmettin Yarıcı / Gelişim TV