Rize’de Şehitler İçin Kur’an Okundu, Teröre Tepki Gösterildi

Rize’de Şehitler İçin Kur’an Okundu, Teröre Tepki Gösterildi
Son dönemdeki terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlileri için kendilerini Rizeli Gençler olarak adlandıran bir grup tarafından Kur’an-ı Kerim okutuldu.

Kur’an Tilavetinin ardından ise basın açıklamasında bulunan gençler teröre tepki sloganları attı.

Rize Eski Orta Camiinde akşam namazının ardından şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okutuldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program yapılan dua ile sona erdi.

rize’de-sehitler-icin-kur’an-okundu-(1).jpg

Kendilerini Rizeli Gençler olarak adlandıran bir grup tarafından okutulan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve kılınan yatsı namazının ardından grup üyeleri caminin avlusunda toplanarak son dönemdeki artan terör olaylarını protesto etti.

rize’de-sehitler-icin-kur’an-okundu-(2).jpg

Grup adına açıklamada bulunan Gürsel Kuk, dış mihrakların en büyük taşeronluğunu yapan terör örgütü PKK'yı lanetlemek için bir araya geldiklerini kaydetti.

Kuk, açıklamasının devamında ise Anadolu topraklarında 1071 yılında gelen ve yüzyıllar boyunca bu topraklarda adaleti sağlayan ecdadın torunları olarak nice bedeller ödediklerini ve ödemeye devam edeceklerini ifade ederek, "Bölücü terör örgütü PKK şunu unutmasın. Bu topraklar için bu bedeller ödenir ama her karışı kanla alınmış bu topraklar asla verilmez" diye konuştu.

rize’de-sehitler-icin-kur’an-okundu-(4).jpg

Bölücü terör örgütü tarafından Hakkari Dağlıca bölgesinde düzenlenen hain saldırı sonucu şehitlerin olduğunu hatırlatan Kuk, sözlerini şöyle tamamladı: Şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Aynı zamanda yaralanan gazi kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. PKK şunu unutmamalı. Bizlerin ölüleri şehit, dirileri askerdir. Sizlerin ise ölüleri leş, dirileri kalleştir. Biz Rize'den vatansever gençler olarak söylüyoruz ki, bu hak ve batıl savaşında haktan yana olacağız. Bu vatan için gençler olarak sağına soluna bakmadan bir adım öne çıkıp vatanı için ben varım diyen gençlik olmaya devam edeceğiz.

Açıklamanın ardından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan atan grup sessizce dağıldı.

rize’de-sehitler-icin-kur’an-okundu-(3).jpg