Rize’de Sel Uyarısı Nedeniyle Bunları Yapmak Yasaklandı !

Rize’de Sel Uyarısı Nedeniyle Bunları Yapmak Yasaklandı !
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağış uyarısının ardından Ardeşen Kaymakamlığı, ilçede geçici süreliğine tedbir amaçlı bazı uygulamalara yönelik yasak kararlarının alındığını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın sabah saatlerinden itibaren Çarşamba günü sabah saatlerine kadar Trabzon’un doğusu ve Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı (75-150 kg/m2) yağış beklendiğinden sel ve heyelan uyarısında bulundu. Uyarının ardından Rize'nin Ardeşen ilçesinde Kaymakam Ekrem Çeçen başkanlığında İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda bazı yasak ve tedbir  kararlarının alındığı ve uyarının verildiği Salı ile Çarşamba günü ilçe genelinde bu kararların uygulanacağı bildirildi. Kaymakamlık, olası afet durumuna karşı vatandaşları da alınan tedbirlere karşı duyarlı olmaya davet etti.

Ardeşen Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Kaymakam Ekrem Çeçen başkanlığında gerçekleştirilen İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısına Belediye Başkanı Avni Kahya ve ilgili kurum amirleri katıldığı ifade edilerek, 27 - 28 Temmuz 2021 tarihleri arasında Ardeşen ilçe genelinde uygulanacak yasak ve tedbir kararları şu şekilde açıklandı:

1-Ardeşen Sahil geçişi viyadük altı otopark kısmına araç girişi ve parkı tedbir amaçlı yasaklandı.

2-Ardeşen Liman içi kayıkhane ve barınaklar boşaltılacak.

3-Ardeşen Cumhuriyet, Hürriyet ve Kordon caddesinde hizmet veren tüm esnaf sel ve su taşkınlarına karşı uyarılarak ve tedbir alınması sağlanacak.

4-İlçe Kaymakamlık altı otoparka araç girişi yasaklanacak.

5- Hava muhalefetine göre riski yüksek düğün salonların tedbirli olmaları konusunda uyarılacak.

6-Kurumlarda nöbetçi personel bulundurulacak.

7-Dereye yakın olan işletme ve tesisler uyarılarak tedbir alınması sağlanacak.

8- Vatandaşlarımızın yoğun yağıştan dolayı oluşabilecek afet ve toprak kaymalarına karşı çay toplanması halinde tedbir ve önlemler almaları gerekmektedir.

9-Olası tahliyeler için vatandaşların konaklayabileceği uygunluktaki tüm yurtlar hazır bulundurulacak.

meteoroloji-genel-mudurlugunun-siddetli-yagis-uyarisinin-ardindan-ardesen-kaymakamligi-ilcede-gecici-sureligine-bazi-uygulamalara-yonelik-yasak-kararlarinin-alindigini-bildirdi-2.jpgmeteoroloji-genel-mudurlugunun-siddetli-yagis-uyarisinin-ardindan-ardesen-kaymakamligi-ilcede-gecici-sureligine-bazi-uygulamalara-yonelik-yasak-kararlarinin-alindigini-bildirdi-1.jpg

rize-karadeniz-ofset-2-104.jpg