Rize'de Sel ve Heyelan Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Rize'de Sel ve Heyelan Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, aşırı yağışlar sonucu Rize'de meydana gelen sel, heyelan ve su baskınlarında oluşan hasarları ve zararları değerlendirmek amacıyla ilgililerle değerlendirme toplantısı yaptı.

Vali Ersin Yazıcı, aşırı yağışlar sonucu Rize'nin Güneysu ilçesi, Muradiye beldesi ve Salarha bölgelerinde meydana gelen sel, heyelan ve su baskınlarında oluşan hasarları ve zararları değerlendirmek, hasarların giderilmesine yönelik çalışmaları koordine etmek amacıyla, Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk, İl Özel İdare Genel Sekreter vekili Salih Kurtuluş ve bazı kurum yöneticileriyle toplantı yaptı.

SEL VE HEYELAN BRİFİNGİ

Toplantıda, yaşanan sel, heyelan ve su baskını sonucu, bölgeler bazında oluşan hasar durumu, zarar gören konut durumu, meydana gelen tarımsal afetler, yol ve ulaşım durumu, hasarların giderilmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında Vali Yazıcı'ya brifing verildi.

VATANDAŞLARIMIZIN YARALARI EN KISA SÜREDE SARILACAK

rizede-sel-ve-heyelan-degerlendirme-toplantisi-yapildi.1.jpg

Vali Ersin Yazıcı, etkili yağışlar sonucu bazı bölgelerde oluşan hasarları ve bu hasarları gidermeye yönelik çalışmaları yerinde görmek, afete maruz kalan vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmak üzere Güneysu ilçesi, Muradiye beldesi ve Salarha bölgesinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Vali Yazıcı, selin yol açtığı zararların giderileceğini ifade ederek, "Devletin eli büyük, afetin yaraları en kısa zamanda sarılacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Heyelana ve benzeri doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız fakat asıl önemli olan afet olayı gerçekleşmeden gerekli tedbirleri almaktır. Bütün kurum ve kuruluşlarımız sel ve heyelandan dolayı zarar gören tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya gayret göstermiş, bundan sonra da aynı kararlılıkla yaraların sarılması için çalışacağız. Devletin tüm kurumlarıyla afetin etkileri bertaraf edilmeye çalışılıyor. Bir kez daha vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diye konuştu.