Rize'de Selde Mahsur Kalanlar Kurtarılıyor

Rize'de Selde Mahsur Kalanlar Kurtarılıyor
Rize'de şiddetli yağış nedeniyle bazı dereler taştı.Derelerin taşması sonucu mahsur kalanların kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Rize’nin Kalkandere ilçesinde Salarha beldesine bağlı Güzelyurt köyü, Güneysu ilçesine bağlı Yukarı Islahiye mevkiinin ardından yağış merkeze bağlı Muradiye beldesinde de etkili oldu. Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, şiddetli yağışların ardından beldelerindeki derelerin taşması sonucu su baskınları, heyelanlar ve taşkınlar yaşandığını söyledi. 

Balcı, beldelerinin yukarı kesimlerinde evlerinde mahsur kalan vatandaşların da olduğunu ve derenin taşması sonucu bazı evlerin yıkılma tehlikesine karşı boşaltıldığını belirtti. Balcı, “DSİ ve Karayolları ekiplerinden yardım istedik. Çalışmalar başladı. Derenin su sevilesi de giderek düşüyor. Şuana kadar her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı” dedi. 

rize’de-siddetli-yagis-(2)-002.jpg

Merkeze bağlı Güzelyurt, Güneysu ilçesine bağlı Yukarıislahiye köyleri ile Kalkandere ilçesinde bazı vatandaşların heyelan ve taşkın sonucu ev ve derede mahsur kaldıkları öğrenildi.

İhbar üzerine AFAD, jandarma ve ilgili kurumların ekipleri, mahsur kalanları kurtarmak için çalışma gerçekleştiriyor.

Karayolları ve belediyelere ait ekipler, yol açma çalışmalarına devam ediyor.

rize’de-siddetli-yagis-(7)-001.jpgrize’de-siddetli-yagis-(8)-001.jpgrize’de-siddetli-yagis-(9).jpgrize’de-siddetli-yagis-(10).jpgrize’de-siddetli-yagis-(11).jpgrize’de-siddetli-yagis-(12).jpgrize’de-siddetli-yagis-(13).jpgrize’de-siddetli-yagis-(1)-002.jpg

rize’de-siddetli-yagis-(3)-002.jpgrize’de-siddetli-yagis-(4)-002.jpgrize’de-siddetli-yagis-(5)-001.jpgrize’de-siddetli-yagis-(6)-001.jpg