Rize’de Semerkand Hayra Davet Şenliği’nin Açılışı Yapıldı

Rize’de Semerkand Hayra Davet Şenliği’nin Açılışı Yapıldı
Semerkand Vakfı Rize Şubesi'nce 2.’si düzenlenen Semerkand Hayra Davet etkinliklerinin açılışı yapıldı. Etkinlik alanında satılacak ürünlerden elde edilecek gelir, hayr ve eğitim hizmetleri ile Rize’de yapılacak külliye için kullanılacak.

Semerkand Vakfı Rize Şubesi tarafından Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yanındaki sahil açık otopark bitişiğinde “Hayra Davet” etkinliği düzenleniyor. İlki 2017’de düzenlenen etkinliğin 2.’sinin açılış töreni bugün yapıldı.

Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ve İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt’ün yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ve Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, Semerkand Vakfı Genel Merkez, farklı il ve bölge yöneticileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliğin açılışı, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunarak yapıldı.

rize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(3).jpg

İlahi dinletisinin ardından programın açılış konuşmasını Semerkand Vakfı Rize Şube Başkanı Yılmaz Çoruh, yaptı. Çoruh, burada yaptığı konuşmada, 16 - 25 Ağustos tarihleri arasında 10 gün sürecek etkinliğin düzenleyicisi olan Semerkand Vakfı’nın hayra adanmış ümmetin mirasının devamı için kurulduğunu ve tarih boyunca İslam coğrafyasında hizmet etmiş ehlibeyt ruhunun bir şubesi olduğunu kaydetti.

Semerkand Vakfı’nın insanların eğitiminden muhtaçlıklarının giderilmesine, yeme içmesinden giyim kuşamına kadar maddi manevi her alandaki hizmetlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırdığını kaydeden Şube Başkanı Çoruh, “Bu anlayış ve şuurla bugün burada sizlerin de destek ve katılımlarıyla alışverişin hayra dönüştüğü birçok sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı etkinliğimizin açılışı gerçekleştirilecektir. Bu etkinlikler kapsamında konserler, muhabbet geceleri, yarışmalar, şiir dinletileri, sohbetler, imza günleri gibi programlar gerçekleştirilecektir.” dedi.

rize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(15).jpg

Çoruh, etkinlik alanında uygun fiyatlarda satışı yapılan ürünler hakkında da bilgi vererek “Hanımların ürettiği birbirinden güzel el emeği çeyiz ürünleri ve hayırsever işadamlarımızdan toplanan ev tekstilinden mobilyaya, ayakkabıdan gıdaya, giyimden zücaciyeye kadar binlerce çeşit ürün uygun fiyatlara satışa sunulacaktır. Geliri birçok hayır ve eğitim hizmetlerinde kullanılacak olup ayrıca Rize’de yapılacak olan külliyenin de temellerini oluşturacaktır.” şeklinde konuştu.

İlkini 2017 yılında gerçekleştirdikleri ve yoğun teveccühle katılımın çok yüksek olduğu hayr etkinliklerinde bu yıl çok daha fazla katılım sağlanmasını beklediklerini kaydeden Çoruh, “Etkinliğimiz 10 gün devam edecek olup alışverişin yanı sıra birçok sosyal ve kültürel etkinlikleri de düzenlenecektir. Alışveriş alanlarından yemek stantlarına, sahne ve gösteri alanlarından çocuk oyun alanlarına kadar birçok etkinlik bir arada sunulacak. Her gün birbirinden özel isimlerin gösterilerinin, konserlerinin ve imza günlerini düzenleyeceği etkinlikler sabah 10’dan akşam 22’ye kadar devam edecektir. Ülkemizden ve bölgemizden birçok ziyaretçinin katılacağı etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

rize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(1).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(2).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(4).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(6).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(7).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(8).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(9).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(10).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(11).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(12).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(13).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(14).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(16).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(17).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(18).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(19).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(20).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(21).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(22).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(23).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(24).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(25).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(26).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(27).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(28).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(29).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(30).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(31).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(32).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(33).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(36).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(37).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(38).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(39).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(40).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(43).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(41).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(35).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(34).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi-(42).jpgrize’de-semerkand-hayra-davet-senligi’nin-acilisi-yapildi.jpg