Rize'de Semt Pazarı Açıldı

Rize'de Semt Pazarı Açıldı
Rize'de vatandaşların talebi üzerine Rize Belediyesinin Paşakuyu Mahallesinde kurmuş olduğu semt pazarına vatandaşların ve satıcıların ilgisi büyük oldu.

Rize Belediyesi tarafından Paşakuyu Mahallesi Dağ Dibi yolu İlahiyat Camii önünde kurulan semt pazarında giysi ve sebze ürünlerine yer verildi. Cuma pazarı olarak adlandırılan semt pazarının ilki bugün kuruldu. Her cuma günü 06.00 - 20.00 saatleri arasında kurulacak olan pazarın açılışına satıcı ve alıcılar büyük ilgi gösterdi. Pazar yeri ise atandaşın takdirini toplarken bazı vatandaşlar Rize'nin batı bölgesinde Terminal ile Fener Mahallesinde de semt pazarı kurulması gerektiğini kaydetti.

Sabahın erken saatlerinde kurulan pazar yerine alışveriş için gelen vatandaşlar Rize'de özlenmiş bir tablonun tekrardan yaşatılmasının güzel bir düşünce olduğuna vurgu yaparken aradıkları her ürünü burada rahatlıkla bulabildiklerini belirttiler.

rizede-semt-pazarina-ilgi-buyuk‏--(6).jpg

Rize Belediyesi tarafından haftanın bir günü kurulması uygun görülen semt pazarı artık her Cuma günü aynı yerde kurularak vatandaşa hizmet verecek.

Semt Pazarını gezerek satıcı ve müşterilerle sohbet eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, sergilerini kuran esnafla fikir alışverişinde bulunarak yapılabilecek yeni düzenlemelerle ilgili esnafı görüşlerini dinledi.

Vatandaşların memnuniyetinin ön planda tutulacağına dikkat çeken Başkan Kasap, pazar yeri içerisinde yöresel ürün satışı yapmak isteyen kadınlarımızın da yer alacağını da belirterek Rize'ye hizmet için kurulan pazarın halkımıza hayırlı olmasını temenni etti.

rizede-semt-pazarina-ilgi-buyuk‏--(1).jpg

rizede-semt-pazarina-ilgi-buyuk‏--(2).jpg

rizede-semt-pazarina-ilgi-buyuk‏--(3).jpg

rize-semt-pazari-acildi-1.jpg

rize-semt-pazari-acildi-2.jpg

rizede-semt-pazarina-ilgi-buyuk‏--(4).jpg