Rize'de Serbest Bırakılan Polislerden 14'ü Tutuklandı

Rize'de Serbest Bırakılan Polislerden 14'ü Tutuklandı
Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan 14 polis itiraz sonucu tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan ve mahkemece serbest kalan emniyet mensuplarından 15'i hakkında savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltı kararı çıkartıldı.

Polis ekiplerince yeniden gözaltına alınan 3. sınıf emniyet müdürü U.K, T.K, A.R.K ile M.S, 4. sınıf emniyet müdürü A.B. ve H.A.A, başkomiser F.D, komiser B.E, komiser yardımcısı M.S, A.İ.D. ile polis memurları A.B, A.A.Ş, M.A.D ve S.S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Komiser yardımcısı R.Ş'nin ise aranmasına devam ediliyor.

Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince darbe girişiminin ardından kent merkezi ile Kocaeli, Gaziantep ve Artvin'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından yakalanan 37 emniyet mensubundan 12'si çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış 25'i adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.