Rize'de Sertifikalı Proje Döngüsü Eğitimi (PCM) Verilecek

Rize'de Sertifikalı Proje Döngüsü Eğitimi (PCM) Verilecek
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Sertifikalı Proje Döngüsü Eğitimi (PCM) verilecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Ahmet Tan, Rize’de Sertifikalı Proje Döngüsü Eğitimi (PCM) vereceklerini kaydetti.

Proje kapsamında Türkiye de bir ilk olan, onaylanmış projeler üzerinden uygulamalı eğitimler ile Profesyonel Proje Yöneticilerinin Eğitiminde Teorik ve Uygulamalı Eğitimler olmak üzere iki farklı eğitim yöntemi ile eğitimleri vereceklerini kaydeden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör.  Ahmet Tan, projenin amacını ise “Avrupa Birliği Fonları başta olmak üzere, Kalkınma Ajansları Mali Destek Programları,  Bakanlıklara ait Mali Destek Uygulamaları, KOBİ Destek Uygulamaları (KOSGEB) ile diğer hibe fonlarına başvuru süreçlerinde istenen ve genel bir proje teklifi hazırlama metodolojisi olan Proje Döngüsü Yönetimi,  Hibe Programları Takibi ve Kullanımı konularında bilgilenmeleri, uygulanabilir ve kabul edilebilir formlarda proje teklifi hazırlama konularıyla birleştirerek, katılımcılarda Profesyonel Proje Hazırlama ve Yönetimi Kapasitesi oluşturulmasının sağlanması amaçlanmaktadır.” şeklinde açıkladı.

PCM (Project Cycle Management) Eğitimlerinin tüm aşamalarında her bir hibe fonu türü için onaylanmış proje formatları üzerinden, geçerli proje hazırlama stratejileri aktarımı yapılacağını ifade eden Öğr. Gör. Tan, “Hibe Programları ve Proje Teklifi hazırlama konusunda bilgilenmek ve hibelerden ne şekilde yararlanabileceğini öğrenmek isteyen, Hibe Kullanımı ve Mali Desteklerden yararlanmak için gereken Projeler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olarak eğitim sonrası projeler yazabilecek kapasiteye gelmek isteyenler. Bölgesel Kalkınma Programlarından yararlanmak isteyen pek çok kurum ve kuruluşları örnek olarak; Şirketler, KOBİ’ler, Belediyeler, Valilikler, Kamu Kuruluşları, Dernekler, Vakıflar, Kooperatifler, Üniversiteler, vs. ve bu kurum ve kuruluşlara Proje Danışmanlığı Hizmeti vererek ekonomik kazanım sağlamak isteyenler, Projeler içerisinde Proje Koordinatörü veya Proje Uzmanı olarak görev alarak maddi kazanımların yanında kendini geliştirmek isteyenler, ön kayıtları başlayan ve 0464 228 23 33 – 36 nolu telefondan ön kayıt alımları devam eden programımıza 450 Lira karşılığında katılabilecekler. Ön kayıtlarımız 8 Haziran 2012 tarihinde sona erecektir.” dedi.

Öğr. Gör. Tan son olarak, Sertifikalı Proje Döngüsü Eğitimi (PCM)’nin 16 Saat Teorik ve 16 Saat Uygulamalı olmak üzere 32 saatten ibaret olduğunu belirterek derslerin hafta sonları Cumartesi ve Pazar Günleri 09:30 – 12:30 Saatleri arasında verileceğini söyleyerek program detaylarını basınla paylaştı.

rizede-sertifikali-proje-dongusu-egitimi-(pcm)-verilecek.jpg

İşte programla ilgili tüm detaylar:

SERTİFİKALI PROJE DÖNGÜSÜ EĞİTİMİ (PCM)

Programın Amacı ;

Avrupa Birliği Fonları başta olmak üzere, Kalkınma Ajansları Mali Destek Programları,  Bakanlıklara ait Mali Destek Uygulamaları, KOBİ Destek Uygulamaları (KOSGEB) ile diğer hibe fonlarına başvuru süreçlerinde istenen ve genel bir proje teklifi hazırlama metodolojisi olan Proje Döngüsü Yönetimi,  Hibe Programları Takibi ve Kullanımı konularında bilgilenmeleri, uygulanabilir ve kabul edilebilir formlarda proje teklifi hazırlama konularıyla birleştirerek, katılımcılarda Profesyonel Proje Hazırlama ve Yönetimi Kapasitesi oluşturulmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

Programın İçeriği ;

PCM (Project Cycle Management) Eğitimlerinin tüm aşamalarında her bir hibe fonu türü için onaylanmış proje formatları üzerinden, geçerli proje hazırlama stratejileri aktarımı yapılacaktır. Türkiye de bir ilk olan, onaylanmış projeler üzerinden uygulamalı eğitimler ile Profesyonel Proje Yöneticilerinin Eğitiminde Teorik ve Uygulamalı Eğitimler olmak üzere iki farklı eğitim yöntemi ile eğitimler gerçekleşecektir.

Etkinlik Katılım Bedeli ;  450 TL 

Ön Kayıt                      ;  0 464 228 23 33 – 36 

Son Başvuru Tarihi      ; 08 Haziran 2012 

Teorik Eğitim Programları ;

Hibe Fonları ve Mali Destek Programlarının Genel Özellikleri,
Proje Hazırlama Gerekliliği ve Proje Türleri,
Hibe Fonları ve Ön Koşulları öncesinde Proje Hazırlama Süreçleri,

Proje Döngüsü Yönetimi,
A- Proje Nedir
B- Planlama Süreçleri
C- İhtiyaç ve Sorun Analizleri
D- Paydaş Analizleri, Ortak ve İştirakçi Faktörleri
E- Mantıksal Çerçeve Matrisi
F- Proje Bütçesi ve Faaliyet Planı
G- Proje Uygulamada Dikkat Edilecek Hususlar

Proje Başvurusu ve Proje Yazmada Dikkat Edilecek Hususlar,

Uygulamalı Eğitim Programları ;

Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansları Projeleri Hazırlamada Temel Uygulamalar,
A- Proje Başvuru Formuna Proje Aktarımı (EK-A)
B- Proje Bütçesi Hazırlama (EK-B)
C- Mantıksal Çerçeve Hazırlama (EK-C)
D- Diğer EK Belgeler (EK-D, EK-G, Bilgi Formları ve Özgeçmişler)

Bakanlıklara Ait Hibe Programları ve Başvuru Formlarının Doldurulması,

KOBİ Mali Destek Programları (KOSGEB),
A- Girişimcilik Nedir, İş fikri Belirleme, Pazarlama ve Satış Yönetimi
B- İş Planı Hazırlama Dikkat Edilecek Hususlar
C- İş Geliştirme Desteği Başvurusunda Dikkat Edilecek Hususlar

Onaylanmış Projeler ve Uygulama Süreçleri,
A- Onaylanmış Avrupa Birliği Hibe Fonları Projeleri
B- Onaylanmış  Kalkınma Ajansları Mali Destek Projeleri
C- Onaylanmış Bakanlık Hibe Fonları Projeleri
D- KOBİ Mali Destek Programları (KOSGEB) (Yeni Girişimci İş Planları, İş Geliştirme Desteği Projeleri).

Programa Kimler Katılabilir ;

Hibe Programları ve Proje Teklifi hazırlama konusunda bilgilenmek ve hibelerden ne şekilde yararlanabileceğini öğrenmek isteyen, Hibe Kullanımı ve Mali Desteklerden yararlanmak için gereken Projeler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olarak eğitim sonrası projeler yazabilecek kapasiteye gelmek isteyenler. Bölgesel Kalkınma Programlarından yararlanmak isteyen pek çok kurum ve kuruluşları örnek olarak; Şirketler, KOBİ’ler, Belediyeler, Valilikler, Kamu Kuruluşları, Dernekler, Vakıflar, Kooperatifler, Üniversiteler, vs. ve bu kurum ve kuruluşlara Proje Danışmanlığı Hizmeti vererek ekonomik kazanım sağlamak isteyenler, Projeler içerisinde Proje Koordinatörü veya Proje Uzmanı olarak görev alarak maddi kazanımların yanında kendini geliştirmek isteyenler.

Programa Katılım Koşulları ;

Eğitim Süresi;   16 Saat Teorik ve 16 Saat Uygulama olmak üzere : 32 Saattir.

Eğitim Yeri ;  T.C.Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Doğuşçay Eğitim Kampüsü’nde verilecektir.
Doğuşçay Eğitim Kampüsü – Kavaklı Mahallesi – RİZE

Eğitim Kontejyanı ;  Eğitimler için katılımcı sayısı en az 10 – en fazla 20 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim Saatleri ;  09:30 – 12:30 Saatleri arasında günde 4 ders saati olmak üzere, Hafta sonları Cumartesi ve Pazar Günleri olacaktır.