Rize'de Sıcak Saatler

Rize'de Sıcak Saatler
Rize'de bunalıma giren polis memuru Cumhuriyet Meydanı'nda havaya birkaç el ateş ederken çevredekilere korku dolu dakikalar yaşattı.

Rize'de Cuma vaktinde Cumhuriyet Meydanı Atatürk Büstü önünde bir polis memuru  geçirdiği cinnet sonrasında beylik tabancasını çıkararak havaya 7-8 el ateş açtı. Polis memurunu olay yerine gelen meslektaşları ikna ederek silahını elinden aldı.

Adının Ahmet olduğu öğrenilen polis memurunun olaydan hemen önce Şeyh Camii'nde bulunduğu ve yapılan vaazı dinlerken ayağa kalkarak cami imamına bazı sözler söylediği imamın ise "Bizde aynı şeyleri diyoruz" diye cevap vermesi üzerine "Allah birdir, Allah birdir" diye bağırıp camiden çıkarak meydandaki Atatürk Büstünün önünde eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi.

polis-rize.jpg

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde öğle saatlerinde meydana gelen olayda, ayakkabısı olmayan, üniformasını çıkarıp eline alan polis memuru, beylik tabancasını çıkarıp çevredekilere ve meslektaşlarına bağırarak, alandaki bir çelengi vurarak devirdi. Meslektaşlarının uyarılarına rağmen bir el daha havaya ateş eden polis memuru, ardından "Rizeliler uyanın" diye bağırdıktan sonra şarjöründeki tüm mermileri boşalttı. Meslektaşları tarafından gözaltına alınan polis memuru Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürüldü.

polis-3.20120518123349.jpg

Cumhuriyet Polis Merkezine götürülen polis memurunun bu sırada "Allahuekber" diye bağırdığı duyuldu. bazı polis mensupları ise basının görüntü almasına engel olmak istedi.

Tam bu sırada ise Merkez Şeyh Camii'ne cuma namazını eda etmek için gelen vatandaşlar ise korku dolu dakikalar yaşadı.

polis-5.jpg

polis-1.20120518123323.jpg

polis-rize-7.jpg

polis-2.20120518123334.jpg

polis-4.jpg

polis-6.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de Polis Cinneti - VİDEO