Rize'de Şiddetli Rüzgar

Rize'de Şiddetli Rüzgar
Rize'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar etkili oluyor. Merkez mahallerinde çok sayıda iş ve evin çatıları rüzgarın etkisiyle uçtu.

Rize'de şiddetli rüzgar etkili oluyor. Şiddetli Rüzgar Rize'yi Esir Aldı...

Rize Merkez'de akşam saatlerinde başlayan rüzgar şiddetini artırınca Rize'yi etkisi altına aldı. Rize'de birçok mahallede şiddetli rüzgar çatıları söküp uçurturken, uçan bu çatılar çok sayıda aracın üzerine düşerek, araçlarda maddi hasarın meydana gelmesine neden oldu.

cati-3.20100102223810..jpg

Şiddetli rüzgar en çok Bağdatlı Mahallesi'nde etkisini gösterdi. Bağdatlı Mahallesi'nde şiddetli rüzgarın söktüğü çatılar mahallede faaliyet gösteren oto galericiye ağır darbe vurdu! Galeride bulunan çok sayıda aracın üzerine düşen parçalar araçlarda fazla miktarda maddi hasarın oluşmasına neden oldu.

cati-1.20100102223735..jpg

Şiddetli rüzgar Piriçelebi Mahallesi'nde de etkisini gösterirken Piriçelebi Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki bir işyerinin tadilat dolayısıyla kurduğu inşaat iskelesi de rüzgarın etkisiyle devrildi. Atatürk Caddesi'ni Cumhuriyet Caddesi'ne bağlayan ara yola düşen iskelenin devrildiği anda yoldan araç yada insanların geçmemesi büyük bir faciayı önledi.

cati-4.20100102223901..jpg

Güvenlik güçlerinin emniyet tedbirlerini aldığı alanda yol iskelenin kaldırılması amacıyla birkaç saat trafiğe kapatılmak zorunda kaldı.

cati-6.20100102223953..jpg

Şiddetli rüzgar Yağlıtaş Mahallesi, Kavaklı Mahallesi ile Rize'nin diğer birçok mahallesinde de etkisini gösterdi. Bu mahallelerde de evlerin uçan çatıları bazı araçların hasar görmesine neden oldu.

Rüzgar dolayısıyla Rize Merkez'de bazı elektrik direkleri devrilirken güvenlik amaçlı bazı mahallelerde ve köylerde elektrik kesintisine gidildi. Mahalle ve köylere elektrik verilemedi.

Şehir merkezinde de uçan çatılar nedeniyle sahil yolu toplama şeridi ile Cumhuriyet Caddesi Gülbahar ve Portakallık Yolu geçici süreli trafiğe kapatıldı.

cati-2.jpg 

cati-5.jpg