Rize’de Şiddetli Yağış Hasara Yol Açtı

Rize’de Şiddetli Yağış Hasara Yol Açtı
Rize'de dün akşam ve gece etkili olan şiddetli yağış bir çok noktada maddi hasara ve sellere yol açtı. Şiddetli yağışlar merkez ilçeye bağlı köyler ile Kalkandere, Güneysu ve Çayeli ilçelerinde etkili oldu.

Yağıştan en fazla zararı gören yerlerden biri olan Muradiye Beldesi'nde şiddetli yağışın izleri silinmeye çalışılırken, Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, tek tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu söyledi. Balcı "Devletten destek bekliyoruz. Yollarımızı gitti bazı evleri boşalttık. Yağışların birkaç gün daha devam edeceği söylendi. Tedbirlerimiz aldık bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Balcı, beldelerinde 2 evin tedbir amaçlı boşaltıldığını sözlerine ekledi.

rize’de-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(1).jpg

Rize Merkeze bağlı Yeşildere Köyünde ise Recep Ali Öksüz'e ait bir kamyonet sel sularına kapılarak dere yatağına yuvarlandı. Öksüz (45), selden önce kamyonetinin evinin önünde olduğunu belirterek "Sel evin önünde kamyonu aldı dere yatağına sürükledi. Mala gelsin de cana gelmesin" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

rize’de-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(2).jpg

Öte yandan il genelinde 30'a yakın köy yolu heyelanlar ve sel suları nedeniyle ulaşıma kapanırken, bu köylere elektrik ve temiz içme suyu da verilemiyor. Kalkandere ilçesinde taşan derenin yaya köprüsünün yıkması sonucu Esendere Köyünde evlerinde mahsur kalan 5 kişilik bir aile AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

rize’de-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(5).jpgrize’de-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(4).jpgrize’de-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(3).jpg