Rize'de Sigara ile Mücadelede Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirildi

Rize'de Sigara ile Mücadelede Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirildi
Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ve beraberindeki yetkililer, “9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü” etkinlikleri kapsamında esnaf ziyareti yaptı.

Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü'nde etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu ve sigara ile mücadele ekipleriyle birlikte Rize kent merkezinde umuma açık alanlarda sigara kullanımı ile ilgili farkındalık ziyareti yaptı.

Deniz Caddesindeki işletmelere ve esnaflara yönelik gerçekleştirilen ziyaretlere müdürlüğümüz çalışanlarının yanı sıra, kamu kurum kuruluş ve STK temsilcileri katıldı.

Ziyaretlerde; tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmemesi ve bu ürünlerin tüketilmesi sonucu oluşan sağlık ve toplumsal sorunlar hakkında genel bir bilgilendirmede bulunuldu.

sigara-ile-mucadelede-esnaf-ziyaretleri-(2).jpg

İncelemenin ardından bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, ziyaretlerin amacının işletmelere ceza yazmak olmadığını belirterek "Amacımız kapalı alanlarda, özellikle kanunun yasak koyduğu alanlarda sigara içilmemesini sağlamak ve gençlerimizi sigaralı ortamlardan korumak. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle de konu hakkında işletme sahiplerinin dikkatlerini çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, tütün ürünlerinin zararları hakkında toplum bilincinin oluşturulması ve bu bilincin artarak devam etmesini sağlamak amacıyla 9 Şubat günü "Dünya Sigarayı Bırakma Günü” olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “İlimizde de müdürlüğümüz öncülüğünde diğer kamu kurum/ kuruluş ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımları ile eğitim, bilgilendirme, farkındalık çalışmalarının yürütülmesi planlanmıştır.”diye konuştu.

sigara-ile-mucadelede-esnaf-ziyaretleri-(5).jpgsigara-ile-mucadelede-esnaf-ziyaretleri-(1).jpgsigara-ile-mucadelede-esnaf-ziyaretleri-(3).jpgsigara-ile-mucadelede-esnaf-ziyaretleri-(4).jpgsigara-ile-mucadelede-esnaf-ziyaretleri-(6).jpgsigara-ile-mucadelede-esnaf-ziyaretleri-(7).jpgsigara-ile-mucadelede-esnaf-ziyaretleri-(8).jpg