Rize'de Silah Operasyonu 2 Tutuklama

Rize'de Silah Operasyonu 2 Tutuklama
Rize'de bir ihbarı değerlendiren Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri 5 adet ruhsatsız silah ve mermi ele geçirdi. Olayla ilgili iki kişi tutuklandı

Rize Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tophane Mahallesi Sebze ve Meyve Pazarının yan tarafında bulunan kulübe içerisinde bulunan 3 kişinin Rize'den Mersin iline silah sevkiyatı yapacaklarının ihbarının üzerine, yapılan kontroller sonucunda 5 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait mermi ele geçirildiği belirtildi. Yakalanan şahıslardan birinin ise başka bir suçtan dolayı arandığı ve şahıslardan ikisinin mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir ihbar sonucunda Tophane Mahallesi Sebze ve Meyve Pazarının yan tarafında bulunan kulübe içerisindeki üç şahsa yönelik yaptıkları kontrollerde O.K. (1978) ve F.Y. (1978)'nin  üzerinde 1'er adet ve kulube içerisinde bulunan bir poşette değişik markalarda 3 adet tabanca  olamk üzere toplamda 5 adet tabanca ile bu tabancalara ait mermi ele geçirirken kulübedeki H.Ö. (1993)'nün ise üzerinde herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadı.

Şahıslar hakkında yapılan kontroller sonrasında  F.Y.'nin daha önce başka bir suç dolayısıyla arandığı ortaya çıktı. Adliyeye çıkarılan O.K. ve F.Y. mahkemece tutuklanarak Kalkandere Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

rizede-kacak-silah-yakalandi.jpg