Rize'de Şimdi de Kırmızı Kart!

Rize'de Şimdi de Kırmızı Kart!
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'a yüklenerek Rize'nin 30 Mart’ta kırmızı kart göstereceğini belirtti

Ses Düğün Salonunda seçim irtibat bürosu önünde toplanan vatandaşlar Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun katılımıyla Vicdan Yürüyüşü adı altında yürüyüş gerçekleştirdi. Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından kemençe eşliğinde oynanan horondan sonra Bekaroğlu halka hitap etti.

011.20140322210807.jpg

Konuşmasında, Rize’nin Baronu olarak tanımladığı Hasan Karal’ın, il başkanının ve diğer üst düzey yöneticilerinin Rize’de kurdukları krallığa 30 Mart’ta son verileceğini söyledi. Rize’nin baronlarının, Başbakan’ı özellikle öne sürerek, kendi hatalarını gizlemeye çalıştıklarını ifade eden Bekaroğlu, “Bu bir yerel seçimdir, başbakan seçimi değil. Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi ve Muhtar seçimi yapılacak” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın dünkü Rize mitinginde Kendirli adayına ‘Bu sefer de Kendirli’yi kazanamazsan kendini ağaca as’ şeklindeki sözlerinin açık kalan mikrofondan duyulduğunu hatırlatan Bekaroğlu, “30 Mart’ta kendini ağaca asacak olanlar, krallıkları devrilecek olanlardır” diye konuştu.

KARAL AHLAKI ÇOKTAN GÖNDERMİŞ!

Dün gece TV canlı yayınında Hasan Karal’ın, “Saadet Partisi ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diyordu, ne olmuş bu Saadet Partisine de ses sanatçılarını getiriyor, şölen yapıyor” şeklindeki eleştirisine cevap veren Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Türk milletinin ahlak ve maneviyatı şölen yapmaya engel midir? Karadeniz türkülerini çalmaya, dinlemeye engel midir? Bu hangi ahlak ve maneviyat? Bir şey daha itiraf ediyor bu krallık taslayan Karal… Televizyoncu soruyor, ‘Ama siz de konser yaptınız.’ Diyor ki, ‘Biz her zaman yapıyoruz.’ Peki soruyorum; ‘Hasan Karal, biz ahlak ve maneviyatı çoktan gönderdik anlamına mı geliyor?’ Rize ayaktadır, kararını vermiştir, bunlara 30 Mart’ta kırmızı kart gösterecektir” diye konuştu.

245.20140322210945.jpg

HADİ ORADAN!

Hasan Karal’ın, kendilerini kastederek, ‘Bunların Rizeli’liğinden şüphe ediyorum’ şeklindeki ifadelerini de sert bir dille eleştiren Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Hadi oradan, hadi oradan. Sayın Karal, sen Mehmet Bekaroğlu’nun mu Rizeli’liğinden şüphe ediyorsun! Mehmet Bekaroğlu bir mevsimlik işçi babanın çocuğudur, kendi tırnaklarıyla okumuş buralara gelmiştir. Bana Rizeli değilsin diyorsun, öyle mi? Çay sepetinin ipleri hala omzumu acıtıyor, sen kimsin de bana Rizeli değil diyorsun; Hadi oradan!” şeklinde konuştu.

BİZ RİZE DİYORUZ, ONLAR ANKARA DİYOR

Bekaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz Rize diyoruz, onlar Ankara diyor. Biz Rize Belediyesi diyoruz, onlar Başbakan diyorlar. Utanmadan, içinden lağımlar akan Rize’yi Başbakan’a hediye edeceğiz diyorlar. Bunlara kırmızı kartı sen göster Sayın Başbakanım.”