Rize’de Simit Satıcılığında Tek Tip Dönemi Başladı

Rize’de Simit Satıcılığında Tek Tip Dönemi Başladı
Rize Belediyesinin girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen "Rize simidi"ne coğrafi işaret belgesi alınmasından sonra kentte simit satıcılığında da yeni bir dönem başladı.

Rize'nin ismiyle özdeşleşen ve kentin sembol lezzetlerinden olan "Rize simidi”nin tescillenmesi için Rize Belediyesi Eylül 2017'de Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret için başvuruda bulundu. Sürecin tamamlanmasının ardından 1 Ağustos 2018 itibarıyla "Rize simidi" tescillenerek coğrafi işaret belgesini aldı. "Rize simidi"nin tescillenerek coğrafi işaret belgesini almasının ardından kentte yapılan çalışmalar kapsamında simit satıcılarına da bazı düzenlemeler getirildi.

Kent merkezinde farklı noktalarda satış yapan simitçilere Rize Belediyesi tarafından tek tip simit araçları hazırlanarak satıcılara teslim edildi. Ayrıca tek tip kıyafet hazırlanarak kıyafetler simitçi esnafına dağıtıldı. Çalışmalar kapsamında satıcılara yaka kartı uygulaması da başlatılırken, her bir satıcının bağlı olduğu simit fırını sahiplerine ise hijyen ve kalite standartlarına uygunluk ifade eden “Simit Sunum Satış Belgesi” Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenlendi. “Simit Sunum Satış Belgeleri ” Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç tarafından fırıncı esnafına takdim edildi.

Kimin hangi bölgede olduğu kayıt altına alınarak numaralandırılan satıcılara yapılan denetimlerle hijyen kurallarına uygun şekilde satış yapmaları sağlanırken vatandaşlar düzenlemeden memnun kaldıklarını belirtti. Satıcılar ise, tek tip uygulamasına geçilmesinin ardından vatandaşların kendilerine bakış açıcısının değiştiğini ve satışların arttığını ifade ettiler.

rize’de-simit-saticiliginda-tek-tip-donemi-basladi-(1).jpgrize’de-simit-saticiliginda-tek-tip-donemi-basladi-(2).jpgrize’de-simit-saticiliginda-tek-tip-donemi-basladi-(4).jpgrize’de-simit-saticiliginda-tek-tip-donemi-basladi-(3).jpgrize’de-simit-saticiliginda-tek-tip-donemi-basladi-(5).jpgrize’de-simit-saticiliginda-tek-tip-donemi-basladi-(6).jpgrize-simidi-(1).jpgrize-simidi-(2).jpgrize-simidi-(3).jpgrize-simidi-(4).jpg