Rize'de Simite de Zam Geldi

Rize'de Simite de Zam Geldi
Rize’de ekmekle beraber susamlı simit de zam gördü. Kentte coğrafi işaretli tescilli 'kel simit' adıyla da anılan Rize simidi ise 1 yıl içinde yüzde 150 zam gördü.

Rize’de unlu mamullere yapılan zam sonrası ekmek fiyatının artmasıyla beraber 6 liradan satılan susamlı simitin fiyatı da 7 liraya yükseltildi. Yeni fiyat bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.

Öte yandan susamsız olduğu için 'kel simit' adıyla da anılan coğrafi işaretli Rize simidinin fiyatı 5 Aralık 2021’de 1 liradan 1,50 liraya yükseltildikten sonra 2022 yılı içinde yapılan 2 zamla birlikte önce 1,50 liradan 2 liraya ardından 2 liradan 2,50 liraya yükseltildi. 2022 yıl sonuna doğru yapılan zamla 2,50 liraya yükseltilen Rize simidi, Aralık 2021-Aralık 2022 dönemi arasında 3 kez zamlanması sonucu yüzde 150 artış görmüş oldu.

susamli-rize-simidi.jpgsusamsiz-rize-simidi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
36 Yorum