Rize'de Sınav Heyecanı

Rize'de Sınav Heyecanı
Türkiye genelinde bu yıl ilk kez kez düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Rize'de öğrenciler salonlarda ter dökerken veliler dışarıda ter döktü.

Rize’de YGS sınavına 8 bin 700 öğrenci girdi. Bu öğrencilerin 2 bin 72’si Ardeşen’de, 991’i Çayeli’nde, 5 bin 637’si ise Merkez’de sınava girdi. Rize Milli Eğitim Rasim Çelik, "Rize’de YGS sınavı gayet olumlu bir havada gerçekleşmiştir. Şu ana kadar bize herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Bütün adaylarımıza sonuçların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sabah saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte sınava girecekleri okul önünde toplanmaya başlayan öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken, anne ve babaları yaptıkları dualarla çocuklarına destek olmaya çalıştı. Çocuklarını sınav saatine kadar yalnız bırakmayan aileler sınavın başlamasıyla birlikte görevliler tarafından okul bahçesi dışına çıkarıldı.

Sınavların yapıldığı okulların duvar dibinde ya da bahçelerinde çok sayıda öğrenci annesi Kur'an-ı Kerim ya da dua kitapları okudu. Anneler, çocuklarını başarılı olması için dua okuduklarını söylediler

Sınavı fırsata dönüştürmek isteyen vatandaşlar ise, okul önlerinde simit, su ve mendil satarak para kazanmaya çalıştı.