Rize'de Sinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama

Rize'de Sinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama
Rize'de sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte artan sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

4 araç ve 8 personelle apartman bodrumlarında, sulak yerlerde, rögarlarda ve dere yataklarında Mart ayından Eylül ayına kadar gündüz ve gece saatlerinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ekipler, vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirerek gerek duyulan evlere ve yaban arısı yuvalarına da ilaçlama yapıyor.

rizede-ilaclama-calismalari-devam-ediyor-2.jpg

ÇALIŞMALAR DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDİYOR

Gündüz ve gece saatlerinde düzenli olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Rakıcı, “Çalışmalarımıza havaların ısınmasıyla birlikte yoğunluk kazandırdık. Gereken personel ihtiyacımızı Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap karşıladı. Şu an için ilaçlama çalışmalarımızı gündüz ve gece saatlerinde olmak üzere vatandaşlardan da almış olduğumuz talepler doğrultusunda devam ettiriyoruz. Gündüz saatlerinde dere ağızları, rögarlar, apartman bodrumları ve sulak alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Gece saatlerinde ise mahalle aralarında havaya ilaçlama çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çalışmalarımız eylül ayına kadar devam edecektir” dedi.

rizede-ilaclama-calismalari-devam-ediyor-3.jpg

YAZ AYLARINDA İLAÇLAMALAR DEVAM EDECEK

Çevre temizliği ve halk sağlığını her zaman ön planda tuttuklarını ve bu ölçüde belediye çalışmalarını aksatmadan devam ettirdiklerini söyleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ilaçlama çalışmalarının düzenli bir şekilde yürütülmesinin yaz aylarında oluşabilecek rahatsızlıkların önlenmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

rizede-ilaclama-calismalari-devam-ediyor-1.jpg

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ ÖN PLANDA TUTULUYOR

Belediye ekiplerinin her zaman vatandaşın isteklerini ön planda tutarak çalışmalarına yön verdiğini kaydeden Başkan Kasap, “Uygulamakta olduğumuz Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) sayesinde vatandaşlardan gelen talepleri kayıt altına alıyoruz ve ilgili birimlere konuyla alakalı talimatları veriyoruz. Vatandaşlarımız bütün konularda olduğu gibi ilaçlama gerektiren yerleri de belediyemizin 444 50 53 telefon numaralı AKOS sistemimizi arayarak bildirebilirler” şeklinde konuştu.

rizede-ilaclama-calismalari-devam-ediyor-5.jpg

rizede-ilaclama-calismalari-devam-ediyor-6.jpg