Rize’de Sineksiz Bir Yaz İçin Larvayla Mücadele Başladı

Rize’de Sineksiz Bir Yaz İçin Larvayla Mücadele Başladı
Rize Belediyesi, kentte sivrisinek ve karasineksiz yaz ayı yaşanması amacıyla, larva döneminde olan sivrisinek ve karasinek ile mücadelesini sürdürüyor. Kentte tüm mahallelerde larva oluşabilecek noktalar tespit edilerek ilaçlama çalışması yapılıyor.

Rize Belediyesi, vatandaşların sivrisinek ve haşere olmadan güzel bir yaz ayı geçirmeleri için tespit edilen noktalarda periyotlar halinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Mart ayında başlayıp Eylül ayına kadar devam eden sivrisinek ve karasinekle mücadele çalışmaları kapsamında ekipler, Rize Belediyesi tarafından belirlenmiş bölgelerde ve vatandaşların belediyeye bildirdiği bölgelerde ilaçlama çalışmalarını her gün sürdürüyor.

Sulak ve nemli alanlar başta olmak üzere, su sızıntısı olan ve kullanılmayan apartman bodrum katları, terfi merkezleri ve atık noktalarında devam eden çalışmalarla sivrisinek ve haşere oluşumunun önlenmesi için gayretli bir çalışma yürütülüyor.

Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Rakıcı, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, Rize Belediyesi olarak her yıl Mart ayı ile Eylül ayı arasında devam eden sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında bu yılda gereken hassasiyetin gösterildiğini belirtti.

Rakıcı, açıklamasında, larva ile mücadelede vatandaşlardan destek isteyerek, vatandaşların su dolu alanlarla kova içerisinde bulunan durgun sular, nemli bodrum katları gibi sulu alanları mümkün oldukça kuru tutmaları gerektiğini kaydetti.

Sivrisinek oluşumunun bu gibi yerlerde daha çok olduğunu kaydeden Rakıcı, larvanın sivrisinek haline gelip havada uçuştuğunda ise mücadelenin bugünden daha fazla zorlaştığını belirtti.

rize-belediyesi-veteriner-isleri-muduru-mehmet-rakici.jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(2).jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(4).jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(3).jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(1).jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(5).jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(8).jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(7).jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(9).jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(10).jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(11).jpgrize-belediyesi-sivrisinege-karsi-“larva”-donemi-mucadelesini-surduruyor-(6).jpg