Rize'de Sinyalizasyon Karmaşıklığı

Rize'de Sinyalizasyon Karmaşıklığı
Rize şehir merkezindeki caddelerde araç ve yaya trafiğini rahatlatmak için uygulamaya konulan trafik lambaları sorunları beraberinde getirdi.

Rize şehir merkezindeki ana caddelerde araç ve yaya trafiğini rahatlatmak için hafta başından itibaren uygulamaya konulan trafik lambaları sorunları beraberinde getirdi.

YAYALARA DA ARAÇLARA DA YEŞİL IŞIK

Atatürk Caddesi Akbank kavşağı önündeki trafik ışıklarında Orta Camiye doğru dönüş yapacak araçlarla, Muradoğlu önünden Cumhuriyet Meydanı'na doğru gelen vatandaşlara aynı anda yeşil ışık yanması trafikte sorunların ve istenmeyen olaylarla kazaların yaşanacağına işaret ediyor.

8289

Oysa ki bu tür kavşaklarda özel trafik lambaları (Sağa dönüşlü) koyulurken Rize'de neden yayalarla araç sürücülerini birbirine düşürecek sinyalizasyon sisteminin yapıldığı ve kazalara davetiye çıkarabilecek bir uygulamaya gidildiği merak konusu. 

8290

olay53, yetkilileri, Rize trafiğini rahatlatmak adına uygulamaya konulan sinyalizasyondaki bu karışıklığın herhangi bir olaya ve kazaya neden olmadan bir an önce düzeltilmesine davet ediyor.