Rize'de Sır Dolu Korkunç Cinayetin Katil Zanlısı Yakalandı

Rize'de Sır Dolu Korkunç Cinayetin Katil Zanlısı Yakalandı
Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Rize’de korkunç bir şekilde işkenceyle öldürülen Necmettin İpek cinayetini hiçbir görgü tanığı ve kamera görüntüleri olmamasına rağmen inanılmaz bir şekilde çözmeyi başardı.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Rize'de evinde elleri, ayakları bağlı öldürülmüş halde bulunan 83 yaşındaki Necmettin İpek’in katili yakalandı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü, Gündoğdu’da 13 ay önce işlenen faili meçhul cinayeti aydınlatarak suçluyu yakaladı ve adalete teslim etti.

Vücudunda 16 kez bıçak ve tornavida darbesiyle faili meçhul bir cinayet sonrasında ölü bulunan Necmettin İpek’in katilini bulmak için özel ekip kuruldu.  Evde bulunan tornavida ile yola çıkan özel ekip 7 ilde yaptığı fiziki ve teknik takip sonucunda katil Erdem B.’ye  (30) ulaştı. Cinayeti işlediğini itiraf eden Erdem B., Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince dün akşam Ramazan Bayramı dolayısıyla geldiği memleketi Rize’de yakalanarak bugün adli makamlara teslim edildi.

erdem-b.-rize-cinayet-(12).jpg

RİZE’DE KORKUNÇ CİNAYET ÇÖZÜLDÜ

Rize Gündoğdu Hamidiye Mahallesindeki evinde yalnız yaşayan 83 yaşındaki Necmettin İpek, 31 Mayıs 2015 tarihinde saat 22.00 sıralarında 16 kez tornavida ve bıçak saplanmış şekilde öldürülmüş bulundu. 83 yaşındaki yaşlı adamdan haber alamayan yakınları ve komşuları, yaşlı adamı evinde ellerinden balık yağı ile ayaklarından ve boyun kısmından ip ile ranza diye tabir edilen yatağa bağlanmış halde bulduktan sonra polisten yardım istedi.

erdem-b.-rize-cinayet-(1).jpg

RİZE’NİN SEVİLEN VE BAŞARILI EMNİYET MÜDÜRÜ; EMNİYETİN ADEM BABASI ADEM ÇAKICI’DAN FAİLİ MEÇHUL OLAYLARA AMAN YOK

Olayın ardından Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, kendi dönemindeki tek faili meçhul cinayetin aydınlatılması için özel ekip kurulması talimatını verdi. Asayiş Şube Müdürü Selçuk Aldemir, komiser ve grup amirlerinden oluşan 8 kişilik özel ekip kurdu. Hiçbir güvenlik kamerası görüntüsü ve görgü tanığı bulunmayan cinayeti çözmek ve suçluyu adalete teslim etmek için büyük bir çalışma başlatan özel ekip, evde bulduğu tornavida ve kazaktaki kan izinden yola çıkarak katile ulaşmak için evde ve evin çevresindeki çay bahçesinde geniş çaplı arama yaptı. Olayla ilgili 150’den fazla şüpheli belirlendi. 78 kişi gözaltına alınıp sorgulandı ve serbest bırakıldı. Ardından çember daraltıldı ve şüpheli sayısı 37’ye düşürülerek bu kişiler teknik ve fiziki takibe alındı.

erdem-b.-rize-cinayet-(2).jpg

KURULAN ÖZEL EKİP 7 İLDE TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP YAPTI

Özel ekip, Rize, Artvin, Ordu, İstanbul, İzmir, Antalya ve Kastamonu illerini kapsayan geniş çaplı araştırmalarda bulunarak şüpheli 37 kişinin ifadesiyle kan örneği ve parmak izlerini alarak çalışmalarını derinleştirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda olayın faili olarak öldürülen yaşlı adamın komşusunun oğlu olan Erdem B., tespit edildi.  Erdem B., Antalya’dan dün akşam bayram ziyaretine memleketi Rize’ye gelince Yeniköy Mahallesinde yakalanarak gözaltına alındı.

erdem-b.-rize-cinayet-(5).jpg

CİNAYETİ ANNESİNE VE KENDİSİNE KÜFÜR ETTİĞİNDEN İŞLEMİŞ

Emniyetteki sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf eden Erdem B.’nin cinayeti Necmettin İpek ile aralarında bulunan arazi anlaşmazlığını çözmek için daha önce annesiyle gittiği şahsın evinde şahsın annesiyle tartışması ve annesine küfür etmesi sonucu daha sonra tek başına konuşmak için Necmettin İpek’in evine gittiğini ve İpek’in kendisine küfürler etmesi nedeniyle cinayeti işlediğini ifade ederek daha öncesinde arazi anlaşmazlığı ve annesiyle tartışması sonucunda annesine küfürler etmesi nedeniyle 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat: 19.30 sıralarında yalnız başına konuşmak için Necmettin İpek’in evine gittiğini kaydederek,  olay gününü şöyle anlattı: "Onunla konuşmak istedim. Bana küfredilmesi üzerine İpek'e yumruk attım. Bunun üzerine İpek, evin giriş kısmındaki hole düştü. Holde bulunan sehpanın üzerindeki tornavida ve mutfaktan aldığım ekmek bıçağı ile Necmettin'i sırt bölgesinden 16 defa darbe vurarak öldürdüm. Daha sonra evde bulunan bir odaya götürerek ip ile ranzaya bağladım. Necmettin İpek'in cep telefonu alarak evden ayrıldım. Telefonu parçalayıp attım. Bıçağı da daha sonra denize attım"

erdem-b.-rize-cinayet-(7).jpg

RİZE'DE SUÇLULARIN KORKULU RÜYASI ADEM BABA'DAN FAİLİ MEÇHULLERE AMAN YOK

Son cinayet zanlısının da yakalanması sonucu Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı’nın döneminde faili meçhul olay kalmayan Rize’de, Çakıcı’nın kendi döneminden önceki faili meçhul olayları da aydınlatmak için özel ekip kuracağı ve Rize’nin yaşanabilir güvenilir bir kent olması yönündeki çalışmalarını aralıksız sürdüreceği bilgisine ulaşıldı.

erdem-b.-rize-cinayet-(14).jpgerdem-b.-rize.jpgerdem-b.-rize-cinayet-(10).jpgerdem-b.-rize-cinayet-(11).jpg

erdem-b.-rize-cinayet-(3).jpgerdem-b.-rize-cinayet-(4).jpgerdem-b.-rize-cinayet-(6).jpgerdem-b.-rize-cinayet-(8).jpg

erdem-b.-rize-cinayet-(9).jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de İşkenceli Cinayet